Ostani doma
Novosti / Svijet

nema više tolerancije

Singapur prestaje besplatno liječiti covid pacijente koji su se namjerno odbili cijepiti

Singapur prestaje besplatno liječiti covid pacijente koji su se namjerno odbili cijepiti
Screenshot

Za osobe koje se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga i dalje će se plaćati medicinski računi povezani s liječenjem covida.

Singapur više neće plaćati račune za liječenje covid pacijenata koji su odbili primiti cijepivo, objavila je njihova vlada a prenijeli svjetski mediji.

Singapur je jedna od zemalja koja u posljednje vrijeme bilježi veliki porast slučajeva zaraze covidom. Njihova vlada trenutačno pokriva pune medicinske troškove svih Singapuraca oboljelih od covida. No to će se promijeniti od 8. prosinca, za kada je najavljeno da će se "početi naplaćivati ​​bolnički troškovi pacijentima koji su odabrali ne cijepiti se".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vlada je objavila kako necijepljeni ljudi "čine znatnu većinu onih kojima je potrebna intenzivna bolnička skrb i nerazmjerno doprinose naprezanju zdravstvenih resursa", prenosi Guardian.

Za osobe koje se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga i dalje će se plaćati medicinski računi povezani s Covidom. Vlada će također platiti račun za pojedince koji su djelomično cijepljeni do 31. prosinca, dajući im vremena da dobiju drugu dozu.

Singapur ima među najvišim stopama procijepljenosti u svijetu, s 85% potpuno cijepljene populacije.

Ipak, ovaj grad-država država bori se s porastom zaraze Covidom i prošlog mjeseca upozorila je da je njezin zdravstveni sustav u opasnosti od kolapsa zbog rastućeg broja slučajeva. Vijest je došla dan nakon što je zemlja ukinula karantenu za putnike kao dio promjene u svom pristupu suočavanju s pandemijom.

Vezana vijest

cijepljenje, koronavirus

Premijer Lee Hsien Loong ranije je rekao da globalno poslovno središte ne može ostati zatvoreno na neodređeno vrijeme, a Singapur je prešao sa strategije nulte tolerancije s izolacijom i zatvorenim granicama na život s Covidom-19.

Nagli porast broja slučajeva nakon popuštanja nekih ograničenja potaknuo je Singapur na pauzu s daljnjim otvaranjem krajem listopada. Socijalne granice produžene su za otprilike mjesec dana kako bi se zaustavilo širenje Covida i ublažio pritisak na zdravstveni sustav.

Jučer je zemlja prijavila 2.470 novih slučajeva i 14 smrtnih slučajeva.              

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!