Ostani doma
Novosti / Svijet

potvrđena optužnica

Roditelji iz pakla sina (6) držali kao roba: Zaključanog, bez hrane i u sobi bez struje

Roditelji iz pakla sina (6) držali kao roba: Zaključanog, bez hrane i u sobi bez struje
Shutterstock

Otac je dječaka udarao remenom, a osumnjičena pokćerka čupala za kosu

Općinski sud u Visokom potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva ZDK u kojoj se supružnici A. S. i H.S. terete da su duži vremenski period na području Visokog vršili psihičko i fizičko nasilje nad 6-godišnjim djetetom. Malodobni dječak je živio u zajedničkom kućanstvu, a u periodu od 25. rujna 2017. do 8. rujna 2021. godine supružnici S. su grubo zanemarili svoju funkciju zbrinjavanja i odgoja djeteta.


U optužnici se navodi da su dijete kažnjavali kada bi napravio nešto što im nije odgovaralo tako što ga je otac H. udarao remenom, a osumnjičena pokćerka A. muholovkom i čupala ga rukama za kosu. Nepoznate osobe su ove radnje prijavile 8. rujna 2021. godine Policijskoj stanici Visoko te je službenica JU Centar za socijalni rad Visoko dijete zatekla u mjestu Buzić Mahala, u kući koja nije imala uvjete za život, bez struje, a iz koje nije moglo izaći, jer su ulazna vrata bila zaključana i ključ je bio kod majke, piše Klix.ba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dječak je bio u sobi koja je bila dodatno osigurana metalnim lancem, gdje nije mogao obavljati ni fiziološke potrebe, osim u tutu, koju nije imao gdje istresti. U optužnici se navodi da se u sobi zbog toga osjećao nesnosan smrad, zagušljivost, a dječak je bio iscrpljen, gladan, žedan i umoran.

Vezana vijest

vanja sljepčević safčić

"…kada je i na mjestu događaja utvrđeno da je oštećeni tu sam boravio, dok su osumnjičeni i njihovo zajedničko malodobno dijete (rođeno 2019. godine) živjeli u odvojenoj kući - ljetnoj kuhinji, koja je imala uvjete za stanovanje, i tako oštećenog ostavljali bez hrane, vode i drugih osnovnih potrepština za život i samo bi ga povremeno puštali da izađe iz te sobe, pa kada bi oštećeni kradom ponekad uzeo hranu iz prostorija koje oni koriste ili napravio nešto što im nije odgovaralo, tukli su ga optužujući ga da krade od njih i da ne sluša, a kada su primijetili da netko od susjeda donosi oštećenom hranu kada su oni odsutni, koju je primao kroz prozor, osumnjičeni H. S. je zakovao prozor, kako bi spriječili oštećenog da otvara prozor i uzima hranu", navodi se u optužnici.

Dječak je smješten na sigurno, a supružnici S. se terete da su psihičkim i fizičkim nasiljem ugrozili mir, psihičko zdravlje i tjelesnu cjelovitost člana obitelji s kojim žive u zajedničkom kućanstvu, kao roditelj i druga osoba grubo zanemarili funkciju zbrinjavanja i odgoja djeteta, čime su počinili kazneno djelo nasilja u obitelji u vezi s kaznenim djelom zapuštanja ili zlostavljanja djeteta i maloljetnika.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!