Ostani doma
Novosti / Svijet

tragedija u bih

Rutinska operacija završila kobno: Djevojčica (2) se nije probudila iz kome, operirala ju je liječnica bez licence

Rutinska operacija završila kobno: Djevojčica (2) se nije probudila iz kome, operirala ju je liječnica bez licence
Facebook

Osim što liječnica nema licencu za rad, sumnjivi su i aparati Privatne ordinacije za anesteziju i terapiju bola

Dvogodišnja djevojčica iz Kaknja u BiH, Džena Gadžun, koja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, preminula je rano jutros. 

Srce Džene nije izdržalo, nije se uspjelo izboriti s teškim stanjem u kojem je završila nakon operacije u privatnoj klinici Bejtović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet", napisao je Muris Gadžun, otac curice.

Djevojčici je ugrađena plastika u oko, koju tijelo nije primilo. Skoro pa rutinsku operaciju uklananja plastike u privatnoj klinici izvela je liječnica koja nije imala licencu liječničke komore KS.

Vezana vijest

bolnica

Smnjivi su i aparati Privatne ordinacije 

Nakon operacije djevojčica se nije probudila iz kome te je u teškom stanju prebačena na Klinički Univerzitet Sarajevo, piše Klix.

Roditelji su nakon operacije razgovarali s anesteziologom. "Pitali smo ga što se događa i što joj je dao, rekao je da ne zna što se događa, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život", ispričala je majka.

Osim što liječnica nema licencu za rad, sumnjivi su i aparati Privatne ordinacije za anesteziju i terapiju bola koji su korišteni i tijekom operacije. Problem je u tome što oni nisu zakonski verificirani, što prema Zakonu o mjeriteljstvu BiH znači da nemaju potrebnu dozvolu, piše Klix.

Zbog toga su neki dan službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušli u prostorije privatne poliklinike Bejtović, a u kojoj se nalaze unajmljene prostorije privatne ordinacije Halimić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!