Ostani doma
Novosti / Svijet

u bugarskoj

Tri covid pacijenta poginula u požaru u bolnici: Uzrok je cigareta koju je zapalio jedan bolesnik?

Tri covid pacijenta poginula u požaru u bolnici: Uzrok je cigareta koju je zapalio jedan bolesnik?
Screenshot Twitter/news.bg

Bugarska ima najniži postotak cijepljenih u Europskoj uniji

Tri pacijenta izgubila su život nakon što je u bolnici u bugarskom gradu Slivenu na jugu zemlje, izbio požar u nedjelju rano ujutro, objavili su dužnosnici.

Požar, koji je brzo stavljen pod kontrolu, izbio je nešto iza ponoći i zahvatio jednu bolničku sobu. Šestero pacijenata iz susjednih soba evakuirano je u druge dijelove bolnice, rekao je čelnik regionalne vatrogasne postrojbe Vladimir Demirev.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vatrogasci su našli dvojicu pacijenata mrtve, dok je treći zadobio teške opekotine te je premješten u drugu bolnicu, gdje je potom i umro.

Još uvijek se ispituje uzrok izbijanja požara, no najvjerojatnije je uzrok cigareta koju je zapalio jedan od pacijenata, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U Bugarskoj je u bolnicama više od 8.000 pacijenata, uključujući 700 u jedinicama intenzivne njege, u trenutku kada zemlja danas izlazi na svoje treće parlamentarne izbore ove godine.

Bugarska ima najniži postotak cijepljenih u Europskoj uniji i jednu od najviših stopa smrtnosti od covida-19 u EU, s rekordnim brojem dnevnih slučajeva zaraze zabilježenih tijekom listopada. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!