Ostani doma
Novosti / Svijet

trajat će 10 dana

Gotovo je! Austrija od ponoći uvodi lockdown za necijepljene: Iz stana će moći izlaziti samo u iznimnim slučajevima

Gotovo je! Austrija od ponoći uvodi lockdown za necijepljene: Iz stana će moći izlaziti samo u iznimnim slučajevima
RTL

U Austriji je trenutno u potpunosti cijepljeno 65 posto građana

Austrija od ponedjeljka uvodi stroga ograničenja kretanja i kontakata za osobe koje nisu cijepljene ili preboljele koronavirus, odlučila je austrijska vlada u nedjelju.

"Mi smo se teška srca odlučili na ovaj korak", rekao je austrijski kancelar Alexander Schallenberg nakon sastanka kabineta u nedjelju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po toj odluci, kojoj je cilj ograničenjem socijalnih kontakata smanjiti munjevit porast broja zaraženih, ali i privoljeti što više stanovnika na cijepljenje, osobe koje nisu cijepljenje ili preboljele koronavirus smiju svoj stan napustiti samo u iznimnim slučajevima poput nabavke živežnih namirnica, posjeta liječniku ili ljekarni ili odlaska na posao.

Vezana vijest

policija Austrija

Ova mjera je za sada ograničena na deset dana, a prema podacima vlade ovom mjerom je pogođeno oko dva milijuna građana Austrije.

Schallenberg je objasnio da sedmodnevna incidencija među onima koji nisu cijepljeni iznosi preko 1700.

"Sada moramo svim silama povisiti sramotno nisku stopu procijepljenosti. Sa stopom procijepljenosti koju imamo sada nikad nećemo izići iz začaranog kruga", rekao je Schallenberg.

On je najavio da će mjera 'lockdowna' biti sustavno kontrolirana. U Austriji je trenutno u potpunosti cijepljeno 65 posto građana. Već sad za necijepljene vrijede stroga pravila ograničenja pristupa ugostiteljskim, sportskim i kulturnim objektima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!