Ostani doma
Novosti / Svijet

probni rad

Poslodavac nije imao razumijevanja: Mario dobio koronu, šef mu dao otkaz! Sve je po zakonu

Poslodavac nije imao razumijevanja: Mario dobio koronu, šef mu dao otkaz! Sve je po zakonu
RTL

Iako se već oporavio i bio cijepljen, opet je bio korona pozitivan. Obitelj je bila bez simptoma, ali su ipak morali biti u izolaciji

Nakon mukotrpne potrage za poslom i prošlogodišnjeg lockdowna, Mario (ime poznato redakciji Heute) iz Simmeringa u Austriji, konačno je dobio posao u špediterskoj tvrtki. Činilo se da se financijska situacija peteročlane obitelji polako, ali sigurno popravlja.

No, nakon prva tri tjedna u novoj tvrtki, u vrtiću Marijeve kćeri potvrđen je slučaj korone. Tada je testirana cijela obitelj. Svi testovi su bili negativni osim od 32- godišnjeg Marija. Iako se već oporavio i bio cijepljen, opet je bio korona pozitivan. Obitelj je bila bez simptoma, ali su ipak morali biti u izolaciji, piše Fenix magazin.

Vezana vijest

Korona

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Upravo sam bio u trećem tjednu probnog mjeseca i, nažalost, morao sam biti u karanteni" , rekao je Mario u razgovoru za Heute. Naravno, o okolnostima je odmah odgovorno obavijestio svog poslodavca. Međutim, poslodavac nije imao razumijevanja za situaciju i hladno je dao otkaz 32-godišnjaku.

"Za mjesec dana je Božić i imam troje djece. Zapravo smo bili sigurni s poslom, a sada mi korona virus ponovno uništava život", priča očajni Bečanin. Mora se prijaviti u AMS (austrijski zavod za zapošljavanje) kako bi barem mogao platiti fiksne troškove. "Ne želim biti nezaposlen, želim raditi i svojoj djeci ponuditi lijep život. Ali kako stvari idu, stvarno više nije lijepo", kaže Mario.

Vezana vijest

testiranje, covid, test

Heute je razgovarao sa stručnjakom za radno pravo o sudbini 32-godišnjaka, koji je jasno dao do znanja da to nije "prekid radnog odnosa" u pravnom smislu, već "prekid probnog roka".

"Tijekom korona razdoblja dogovoren je kolektivni ugovor u svim djelatnostima da se nikome ne smije dati otkaz zbog korona bolesti. No, to uključuje samo radni odnos u tijeku, ali ne i probni rad", objašnjava odvjetnik.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!