Ostani doma
Novosti / Svijet

PROCJENJIVANJE PODATAKA

Odluka o booster dozi cjepiva Johnson&Johnsona protiv koronavirusa u roku od nekoliko tjedana

Odluka o booster dozi cjepiva Johnson&Johnsona protiv koronavirusa u roku od nekoliko tjedana
Shutterstock

Suočena s porastom broja slučajeva COVIDA-19, Europska unija je ubrzala proces odobravanja booster doze i održivih opcija liječenja osim cjepiva

Regulatorno tijelo Europske unije za lijekove priopćilo je u ponedjeljak da procjenjuje podatke o booster dozi cjepiva protiv COVIDA-19 od Johnson & Johnsona nakon prijave, a odluka bi mogla doći "u roku od nekoliko tjedana".

Traženo je odobrenje za korištenje booster doze jednokratnog cjepiva, cjepiva protiv COVIDA-19 Janssen, koje se daje najmanje dva mjeseca nakon prve doze osobama starijim od 18 godina, priopćila je Europska agencija za lijekove (EMA).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Suočena s porastom broja slučajeva COVIDA-19, Europska unija je ubrzala proces odobravanja booster doze i održivih opcija liječenja osim cjepiva. Booster kampanje u početku su bile usmjerene na starije osobe i one s oslabljenim imunološkim sustavom.

Vezana vijest

testiranje

Europska unija je do sada dala mRNA cjepivima Pfizer-BioNTecha i Moderne zeleno svjetlo za treću dozu najmanje šest mjeseci nakon standardnog cijepljenja s dvije doze. Razmatra se i AstraZenecina booster doza.

Američki regulatori prošli su tjedan proširili odobrenje za booster doze cjepiva Pfizer-BioNTecha i Moderne protiv COVIDA-19 na sve potpuno cijepljene odrasle osobe, nakon što su prethodno odobrili dopunske doze cjepiva za sve primatelje J&J cjepiva.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!