Ostani doma
Novosti / Svijet

ZABIO SE U MNOŠTVO

Tragična božićna parada u SAD-u: 'Djeca su vrištala, automobil je samo proletio.... Još vidim njihova nasmijana lica'

Vozač crvenog terenca, od ranije u bijegu pred policijom, pokušao je pobjeći nakon što je pokosio posjetitelje parade

Danas se u Sjedinjenim Državama dogodila velika tragedija. Jureći automobil zabio se u mnoštvo na božićnoj parade u saveznoj državi Wisconsin. Preminulo je 5 osoba, a više od 40 je ozilijeđeno. Terorizam kao motiv je isključen.

U trenutku kada se automobil zaletio u okupljene na božićnoj paradi u gradiću u Wisconsinu, uslijedili su panika i šok. Užasnuti očevici odmah su priskočili u pomoć stradalima. U divljačkom naletu poginulo je najmanje petoro ljudi, a više od 40 ih je ozlijeđeno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Vidjela sam djecu koja leže na ulici, ljudi su ih pokrivali dekama. Druga djeca su vrištala na okolnim kolnicima, nisu razumjela što se događa. Moja mama je rekla da je automobil samo proletio, udario dijete i vidjela sam samo to dijete kako leži nasred raskrižja”, kazala je Melinda Stoffel.

Vezana vijest

grom šibenik

Vozač crvenog terenca, od ranije u bijegu pred policijom, pokušao je pobjeći nakon što je pokosio posjetitelje parade. U pucnjavi s policijom nitko nije stradao, a napadač je priveden. Njegove motive policija još ne otkriva, ali ga ne povezuje s terorizmom.

“Članovi vatrogasnih postrojbi i njihovi partneri u hitnoj pomoći prevezli su 11 odraslih i 12 djece u šest najbližih bolnica. Ne znamo detalje njihovih ozljeda, ima i preminulih”, izjavio je Steven Howard, vatrogasni zapovjednik u Wauukeshi.  

Stravični napad dogodio se za vrijeme božićne parade na sjeveru SAD-a, na kojoj tradicionalno sudjeluju brojna djeca. Stradala je i skupina mladih plesačica iz osnovne škole. U gradu su danas sve škole zatvorene.

Vezana vijest

policija

“Još vidim njihova nasmijana lica. Parada je veliko slavlje u našoj zajednici. Danas se naša zajednica umjesto slavlja suočila s užasom i tragedijom”, kazao je Shawn Reilly, gradonačelnik Waukeshe.

Svi prilazi gradu su zatvoreni, a oglasila se i Bijela kuća koja je izrazila sućut obitelji žrtava. Zastave u cijeloj saveznoj državi Wisconsin su na pola koplja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!