Ostani doma
Novosti / Svijet

u južnom Meksiku

Osvojili 6,3 milijuna kuna na lutriji pa ih pronašla banda! Traže da im osvojenim novcem kupe oružje, inače...

Osvojili 6,3 milijuna kuna na lutriji pa ih pronašla banda! Traže da im osvojenim novcem kupe oružje, inače...
Thinkstock.com

Prijetnje su se povećale ove godine kada su roditelji odlučili iskoristiti preostalih 14 milijuna pesosa za radove na poboljšanju sela

Roditelji u južnom Meksiku kažu da im prijeti banda nakon što je vrtić njihove djece osvojio 20 milijuna pezosa (6.3 milijuna kuna) na lutriji.

Dječji vrtić ima nešto više od dvadesetak djece, a roditelji polaznika bili su zaduženi za nagrade, objavio je BBC.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ubrzo nakon što je njihova pobjeda objavljena u javnosti, primili su prijetnje od naoružane bande, koja je tražila da novcem za njih kupe oružje. Obitelji je bila primorana pobjeći iz sela.

U Meksiku je već godinama rasprostranjeno nasilje bandi, a naoružane skupine često pokušavaju regrutirati lokalno stanovništvo u borbi sa suparnicima za kontrolu teritorija.

Vezana vijest

Dairo Antonio Usuga

Popis od pobjednika objavljen je u rujnu 2020.

U meksičkoj "lutriji aviona" anonimni dobročinitelji su kupili 500 listića i donirali ih siromašnim školama i vrtićima diljem zemlje.

Popis od 100 pobjednika objavljen je u rujnu 2020., a zatim i objavljen u meksičkim novinama. Mali dječji vrtić u selu Ocosingo bio je među nagrađenima.

Iako je nevjerojatna pobjeda isprva bila razlog za slavlje, problemi su počeli ubrzo nakon što se proširila vijest .

Roditelji kažu da su im prijetila skupina Los Petules koja je tražila da se novčana nagrada iskoristi za kupnju oružja za bandu koja je navodno planirala napad na suparničku skupinu u susjednom selu. Roditelji su to odbili i umjesto toga dio novca potrošili na novi krov za vrtić.

Vezana vijest

Volan

Prijetnje su se povećale ove godine kada su roditelji odlučili iskoristiti preostalih 14 milijuna pesosa za radove na poboljšanju sela.

U ožujku su na jednog od roditelja pucali članovi bande koji su tražili da preda novčanu nagradu. Prošlog mjeseca situacija je još više eskalirala kada je banda navodno napala žene i djecu u selu, zbog čega je 28 obitelji odučilo pobjeći.

Glasnogovornik obitelji rekao je da su upozorili lokalne vlasti na njihovu nevolju i da se neće moći vratiti svojim kućama ako se banda ne razoruža i raspusti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!