Ostani doma
Novosti / Svijet

oko 14 sati

U beogradskoj tvornici eksplodiralo je 500 raketa, dvije osobe poginule, a strahuje se i od mogućih novih eksploziija

U beogradskoj tvornici eksplodiralo je 500 raketa, dvije osobe poginule, a strahuje se i od mogućih novih eksploziija
Antonio Ahel/PIXSELL

Prema najnovijim informacijama, u pogonu tvornice bilo je stotinjak radnika

Dva radnika su poginula, 16 ih je ozlijeđeno, a nekoliko se smatra nestalima u eksploziji koja se dogodila u utorak poslijepodne u tvornici protugradnih raketa u predgrađu Beograda.

Eksplozija je se dogodila u tvornici "EdePro" koja proizvodi rakete za protugradnu obranu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslije 14 sati odjeknula je jedna jača, a potom i nekoliko slabijih eksplozija u skladištu raketnog goriva površine 260 četvornih metara, u kojem se nalazilo 500 raketa s 30 kilograma eksploziva.

Vezana vijest

Eksplozija Srbija

Prema najnovijim informacijama, u pogonu tvornice bilo je stotinjak radnika, no RTS javlja da ih je bilo 40.

Za sada nema konkretnih informacija šta je uzrok nesreće. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kazali su za B92.net da su ekipe Sektora za izvanredne situacije na terenu.

Devetoro ranjenih je na intenzivnoj njezi

Devet osoba od 16 povrijeđenih u eksploziji primljeno je na dijagnostiku u Hitnom centru u Beogradu. Dvije osobe su u teškom stanju, dok se ostalih sedam nalaze na dijagnostici i njihova klinička slika nije još uvijek određena.

Kompanija "EDePro" potvrdila je da je danas oko 14 sati došlo do eksplozije. "Svi naši napori, ljudski i svi raspoloživi resursi su orijentirani na evakuaciju i pruženje pomoći zaposlenima", navedeno je u priopćenju firme, koje je potpisao generalni direktor Branislav Jojić.

Kompanija u potpunosti surađuje sa svim hitnim službama na terenu i pruža svu moguću podršku, priopćili su.

Kako javlja reporter Blica, na mjestu nesreće su  se počele okupljati obitelji radnika zaposelnih u tvornici. Okupljeni strahuju za živote najmilijih, međutim policija nikome ne da priđe. Put do tvornice je potpuno blokiran jer se strahuje od novih eksplozija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!