Ostani doma
Novosti / Svijet

teolog iz njemačke

Lažirao dokumentaciju i predstavio se kao liječnik pa cijepio ljude protiv korone

Lažirao dokumentaciju i predstavio se kao liječnik pa cijepio ljude protiv korone
Shutterstock

S krivotvorenom dozvolom liječnika prijavljivao se u centre za cijepljenje

Teolog Stefan H. (50) iz  Ottobrunna (okrug München) glumio je liječnika i izdao nalog ili sam proveo više od 1.400 cijepljenja protiv korone.

Državno odvjetništvo u Traunsteinu protiv njega je podiglo optužnicu a sumnjiči ga se za namjerno nanošenje tjelesnih ozljeda, kršenje Hipokratove zakletve, krivotvorenje dokumenata, prijevaru i zlouporabu titule i radnog mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako kod pacijenata nije bilo naznaka zdravstvenih komplikacija sumnja na nanošenje tjelesnih ozljeda postoji kod davanja injekcija bez obzira na stvarne zdravstvene komplikacije.

Prema riječima glavnog javnog tužitelja Björna Pfeifera, Stefan H. se s krivotvorenom dozvolom liječnika prijavio u centre za cijepljenje u gradu Rosenheimu, u okrugu Dachau i u mobilnim centrima cijepljenja krajem prošle godine te u veljači i ožujku 2021. godine, kako bi sudjelovao u provođenju cijepljenja protiv korone. U Rosenheimu je bio u timu za cijepljenje koje je cijepilo korisnike domova umirovljenika, piše Fenix magazin.

Ukupno je proveo 306 cijepljenja protiv korone. Dodatna 1.144 cijepljenja dalo je medicinsko osoblje po njegovom nalogu. Teolog se do sada branio šutnjom. No, priznao je  krivotvorenje dokumenta.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!