Ostani doma
Novosti / Svijet

SKLADIŠTE S 500 RAKETA

FOTO Beogradska vlast posjetila mjesto strašne eksplozije: 'Oštećeno je i obližnjih 70 kuća, jedna ima malo veće kratere'

FOTO Beogradska vlast posjetila mjesto strašne eksplozije: 'Oštećeno je i obližnjih 70 kuća, jedna ima malo veće kratere'
B.P./PIXSELL

Do eksplozije je došlo u skladištu gdje se nalazilo 500 raketa s po 30 kilograma raketnog goriva

Zamjenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić tijekom jutra posjetio je Leštane, mjesto gdje je u utorak zabilježeno nekoliko eksplozija u tamošnjoj tvornici protugradnih raketa. 

Kako je rekao za RTS, prema prvim procjenama, oštećeno je manje-više 70 obližnjih kuća, ali nijedna nije oštećena toliko da se u njoj ne može boraviti. Ipak, kako je naveo i Vesić, jedna kuća ima "malo veće kratere, veličine od oko jednog metra na krovu". Sanacija iste očekuje se danas, a zamjenik gradonačelnika tvrdi i kako će se obitelji stradalih isplatiti i jednokratna pomoć. Podsjetimo, preminule su dvije osobe, a 16 ih je ozlijeđeno. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(Izvor:Antonio Ahel/PIXSELL)

Tijekom večeri, dodao je Vesić, nisu zabilježene nove detonacije, a na terenu su dežurale dvije vatrogasne ekipe. 

Kako je jučer izvijestila beogradska policija, zapovjednik Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, Miloš Majstorović otkrio je kako su vatrogasci spasili pet osoba nakon što su oko 14:13 sati dobili dojavu o eksploziji u tvornici raketnog goriva. 

Vezana vijest

eksplozija Beograd

Dolaskom na teren, govorio je dalje, utvrđeno je da je došlo do eksplozije u skladištu  površine od 240 metara kvadratnih gdje je bilo uskladišteno 500 raketa s po 30 kilograma raketnog goriva.

(Izvor:Antonio Ahel/PIXSELL)

 

Vatrogasci su situaciju stabilizirali, a onda i koristili dron s termovizijom kako bi locirali stradale i/ili ozlijeđene, zaključio je. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!