Ostani doma
Novosti / Svijet

iznenađujuće

Istraživanje otkrilo lokacije na kojima se najčešće događaju seksualni napadi: Trgovine su pri vrhu popisa

Istraživanje otkrilo lokacije na kojima se najčešće događaju seksualni napadi: Trgovine su pri vrhu popisa
Shutterstock

Gotovo 21 posto svih napada se dogodi na parkiralištu

Novi statistički podaci otkrivaju kako je jedno od čestih mjesta gdje se događaju nasilni zločini, kao i oni seksualne prirode, u blizini policijske postaje. Analitičari aplikacije WalkSafe koja izdaje upozorenja ukoliko korisnici ne stignu na vrijeme doma, prikupili su podatke o mjestima gdje se najčešće događaju seksualni napadi.

Gotovo 21 posto svih napada se dogodi na parkiralištu, a u rujnu se povećava broj napada u blizini fakulteta, piše Daily Mirror. U prostorima za sport i rekreaciju, te supermarketima događa se oko 14 posto napada. Napadi u parku i u blizini policijskih postaja čine 4 posto svih napada u Engleskoj, dok se oko 7 posto napad dogodi u noćnim klubovima i benzinskim postajama.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Grozno je da je u zadnjem tromjesječju prijavljeno 62.000 seksualnih i nasilnih napada. To se mora zaustaviti'', upozorila je kreatorica WalkSafe aplikacije Emma Kay.

Vezana vijest

Ivana Marković

''Najopasnije je ići iz i do auta, nakon toga do trgovine i rekreacijskih centara. WalkSafe je na čelu pozivanja na zaustavljanje ove epidemije nasilja nad ženama i okrivljavanja žrtava, zbog čega smo napravili ovu jedinstvenu analizu uličnih seksualnih napada i nastavit ćemo objavljivati ​​ova izvješća kako bi oni na vlasti bili odgovorniji i učinili naše ulice sigurnima za sve'', kazala je Kay.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!