Ostani doma
Novosti / Svijet

POLITIKA I MAJČINSTVO

Bebe ne mogu u parlament, rečeno britanskoj zastupnici: Redovito vodila svog sina kojeg doji

Bebe ne mogu u parlament, rečeno britanskoj zastupnici: Redovito vodila svog sina kojeg doji
Shutterstock

Dobila je e-mail tajnice predsjednice nadležnog odbora Eleanor Laing da je to protivno nedavno objavljenim pravilima "ponašanja i ljubaznosti"

Britanska zastupnica rekla je da "treba omogućiti kombinaciju politike i roditeljstva" nakon što joj je rečeno da u donjem domu parlamenta ne može sjediti s tromjesečnim sinom.

Laburistička zastupnica Stella Creasy povela je u utorak sa sobom dijete na raspravu u Westminstersku palaču kada joj je rečeno da je to protivno pravilima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je bila novost za mene", rekla je Creasy koja je ranije dolazila s bebom na sjednice. 

Donji dom britanskog parlamenta objavio je da je "u komunikaciji" s Creasy. 

Zastupnica je BBC-ju rekla da je redovito u parlament vodila svog sina kojeg doji, a prije njega i kćer.

Vezana vijest

Roda Beroš

No, kada se u utorak pojavila sa sinom, dobila je e-mail tajnice predsjednice nadležnog odbora Eleanor Laing da je to protivno nedavno objavljenim pravilima "ponašanja i ljubaznosti". 

Zamjenik premijera Dominic Raab rekao je da političari trebaju osigurati da "se naša profesija modernizira kako bi roditelji mogli uskladiti posao s vremenom potrebnim za obitelj". 

Iako je rekao da ga beba u donjem domu "sigurno ne bi ometala u obavljanju posla", dodao je da je na predsjedništvu donjeg doma da uspostave "pravu ravnotežu", piše BBC.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!