Ostani doma
Novosti / Svijet

za više od milijun eura

Slovenka si odrezala šaku radi novca kojeg bi dobila od osiguranja: Osuđena na zatvorsku kaznu

Slovenka si odrezala šaku radi novca kojeg bi dobila od osiguranja: Osuđena na zatvorsku kaznu
Shutterstock

Julija je u ovom slučaju zbog invaliditeta trebala dobiti preko milijun eura, od čega bi dio dobila odmah, a dio u obliku trajnog mjesečnog prihoda

Danas je ponovo održano ročište u predmetu Slovenke Julije Adlešič, kojoj se sudilo zbog pokušaja prevare i namjernog samoozljeđivanja kako bi dobila novac od osiguranja. Naime, na današnjem ročištu njezin partner Sebastien Abramov i njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali su krivnju, prenosi Index. 

Adlešič je osuđena na godinu i sedam mjeseci zatvora, a Abramov na dvije godine i pet mjeseci. Većinu kazne već su odslužili u zatvoru. Današnja presuda nije pravomoćna, a razmotrit će se i eventualne žalbe. Njezin odvjetnik rekao je da je optužena priznala krivnju tek sada zbog osobnih razloga.

Lagala je da je rezala grane cirkularnom pilom

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Julija Adlešič bez šake je ostala početkom 2019. godine. Tvrdila je da se radi o nesreći koja se dogodila dok je rezala grane za ogrjev cirkularnom pilom. Nakon nekoliko dana zatražila je isplatu odštete od osiguranja s kojim je prethodno sklopila ugovor, no ljubljanska policija je vrlo brzo otkrila da se radi o čistoj prevari, u kojoj si je Julija namjerno odrezala ruku iznad zapešća samo kako bi se domogla novca.

Vezana vijest

Aligator

Tužiteljstvo je ustanovilo da su sve isplanirali još 2018. godine te da su tada sklopili osiguravajući ugovor s više osiguravajućih kuća. Julija je u ovom slučaju zbog invaliditeta trebala dobiti preko milijun eura, od čega bi dio dobila odmah, a dio u obliku trajnog mjesečnog prihoda.

Također, tužiteljstvo je tvrdilo da je njen dečko prije nesreće na internetu pretraživao o umjetnoj, biomehaničkoj ruci, što se uklapa u tezu da je sve isplanirano. Policija je kasnije odrezani ud odnijela u bolnicu, gdje su joj ga liječnici operativnim zahvatom uspjeli prišiti, spasivši je od trajnog invaliditeta, saznaje Index

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!