Ostani doma
Novosti / Svijet

poslodavci na mukama

Spakirao svoje stvari u vreću za smeće, šefu pokazao srednji prst i otišao: 'Cijepljenje? Bez mene'

Spakirao svoje stvari u vreću za smeće, šefu pokazao srednji prst i otišao: 'Cijepljenje? Bez mene'
Thinkstock.com

'Borba protiv pandemije trenutačno mora imati prioritet nad zaštitom podataka', upozorava predsjednik Udruge radnika

Na radnom mjestu od srijede vrijedi pravilo 3G (cijepljen, oporavljen, testiran). Poslodavci moraju provjeriti jesu li njihovi radnici cijepljeni, preboljeli koronu ili imaju negativan test na koronavirus. No, ne postoji uvijek razumijevanje zaposlenika za tu provjeru.

Direktor Udruge pekarskih obrta u Düsseldorfu Henning Funke otkrio je jedan ekstreman, ali ne izoliran slučaj kad je zaposlenik poslodavcu dao otkaz jer nije htio otkriti svoj "covid status".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U jednoj pekarnici na Rajni, zaposlenik je spakirao svoje stvari u vreću za smeće, pokazao šefu srednji prst i otišao. Rekao je: "Cijepljenje? Bez mene", otkrio je Funke, prenosi Fenix magazin.

Funke je proteklih dana razgovarao s brojnim direktorima tvrtki u kojima su zaposlenici prijetili da će prestati dolaziti na posao sve dok primjenjuju pravila 3G.

"Poslodavci od srijede moraju provjeravati jesu li njihovi zaposlenici cijepljeni protiv koronavirusa, oporavili se od bolesti ili su testirani. Pogotovo u obrtu, to znači da šef često mora osobno provjeravati status svojih zaposlenika što je nezgodno, pogotovo u tvrtkama s različitim lokacijama zaposlenika. Borba protiv pandemije trenutačno mora imati prioritet nad zaštitom podataka. WhatsApp fotografija svježeg rezultata testiranja zaposlenika na gradilištu u sjedištu tvrtke ne smije predstavljati kršenje zaštite podataka od strane poslodavca", upozorava Andreas Ehlert, predsjednik Udruge radnika Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!