Ostani doma
Novosti / Svijet

POLITIČKE ZAVRZLAME

Britanija i Francuska peru ruke od smrti 27 migranata iz La Manchea, Macron poslao ključnu poruku iz Zagreba

Spasioci navode kako su tijela plutala posvuda, a među preminulima bilo je i trudnica i djece

U pokušaju da se dokopaju Britanije, 27 migranata utopilo se u kanalu La Manche. Britanski i francuski dužnosnici međusobno optužuju jedni druge, a francuski predsjednik poruku je poslao i iz Zagreba. 

"Nikada prije Francuska nije imala toliko policije i žandara, a ponekad i vojnog osoblja, mobiliziranog u borbi protiv ilegalne imigracije, uključujući španjolske, talijanske, ali i belgijske granice. Nastavljamo to činiti", rekao je Emmanuel Macron, predsjednik Francuske. 

Za to vrijeme jedan od spasilaca s mjesta nesreće govori kako je situacija bila dramatična. "Tijela su plutala posvuda. Bilo je jako, jako šokantno. Izvukli smo na brod sve koje smo vidjeli. Šest ljudi", navodi Charles Devos, spasilac.

Vezana vijest

Macron

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Francuska policija je identificirala i uhitila pet osoba za koje se vjeruje da su povezane s krijumčarenjem migranata. Gerald Darmanin, francuski ministar unutarnjih poslova kaže kako ti ljudi za nekoliko tisuća eura obećavaju El Dorado u Velikoj Britaniji i kako se to ponavlja svaki dan više od 20 godina. Dodao je i kako je u ovom improviziranom čamcu jučer među preminulima bilo trudnica i djece.

Zbog navedene nesreće britanski premijer, Boris Johnson sazvao je hitan sastanak u Downing Streetu. On naime smatra da bi Francuska trebala učiniti više da zaustavi priljev migranata, no Macron kaže da Velika Britanija mora prestati politizirati to pitanje. 

Okolnosti ove, najsmrtonosnije tragedije u povijesti La Machea tek se trebaju rasvijetliti. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!