Ostani doma
Novosti / Svijet

izdana dodatna upozorenja

Snažna oluja poharala Britaniju: Dvije osobe poginule, oštećene zgrade, putnici u vlaku bili zarobljeni 17 sati

Snažna oluja poharala Britaniju: Dvije osobe poginule, oštećene zgrade, putnici u vlaku bili zarobljeni 17 sati
AP

Oluja Arwen izazvala je velike probleme u dijelovima Britanije, a donijela je i nalete snijega i kiše

Dvije su osobe poginule uslijed snažne oluje Arewn koja je zahvatila dijelove Velike Britanije i donijela jak vjetar, kišu i snijeg. Dvojicu muškaraca usmrtio je pad stabla.

Jedan od njih bio je ravnatelj na kojeg je stablo palo dok je sjedio u automobilu u Cumbriji, pokrajini u Sjevernoj Britaniji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nalet vjetra dosezali su 157,72 kilometara na sat, a oko 120 kamiona zaglavilo je u snijegu na autocesti koja povezuje Liverpool i Hull preko Manchestera i Leedsa. Danas su u toj zemlji izdana dodatna upozorenja za vjetar, snijeg i led, prenosi BBC.

Rijetko crveno upozorenje za vjetar izdao je u petak britanski Met Office, za područje istočne obale Škotske i sjeveroistočne Engleske. Udari su tijekom noći zahvatili široki dio Ujedinjenog Kraljevstva pri čemu su oštećene zgrade i srušena stabla.

U Škotskoj je više od 100.000 ljudi ostalo bez struje. Škotska željeznička kompanija ScotRail u petak je zbog olujnog nevremena otkazala dio svojih linija. U jednom su vlaku putnici bili zarobljeni 17 sati tijekom oluje. Iz cijele zemlje pristižu priče o ljudima zarobljenim u svojim kućama i pubovima, a mnogi su letovi bili prisilno prizemljeni.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!