Ostani doma
Novosti / Svijet

što se događa?

Više od 200 mrtvih ptica padalo po automobilima i ljudima: 'Poletjeli nekoliko metara i strmoglavili se na kolnik'

Više od 200 mrtvih ptica padalo po automobilima i ljudima: 'Poletjeli nekoliko metara i strmoglavili se na kolnik'
Shutterstock

Bizaran prizor prepao je stanovništvo malenog atlantskog grada na sjeveru Španjolske

U gradu Ferrol na sjeverozapadu Španjolske pronađeno je 200 mrtvih ptica čvoraka. Nacionalni mediji objavili su da su ptice "pale poput kiše" ispred bolnice.

Mrtvi čvorci padali su na automobile i pješake ispred bolnice Juan Cardona u tom malom atlantskom gradu. Lokalna policija potvrdila je da nitko nije ozlijeđen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Izašli su iz drveća u zoni hitne pomoći bolnice, poletjeli nekoliko metara i strmoglavili se na kolnik", rekao je Mapi Rodríguez, predsjednik lokalne udruge stanara, a prenosi Express.

Regionalni odjel za okoliš prikupio je dvije mrtve ptice za analizu. Rodríguez je dodao kako mještani nestrpljivo čekaju rezultate analiza, no da su im inspektori koji su izašli na teren rekli kako vjerojatno neće biti jednostavno otkriti uzrok ovog pomora. 

Vezana vijest

ptičja gripa

Tajanstveni incident podsjeća na smrt 225 čvoraka na cesti u Angleseyu, u Sjevernom Walesu 2019. godine.

Narednik Rob Taylor iz policije Sjevernog Walesa tada je tvrdio da su rezultati veterinarskog pregleda pokazali kako je pomor ptica vjerojatno povezan s izbjegavanjem lošeg vremena ili grabljivaca. U policijskom je izvješću stajalo da se vjerojatno stražnji dio jata nije na vrijeme uzdigao bježeći od opasnosti, zbog čega je udario o tlo i ptice su preminule, piše Express.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!