Ostani doma
Novosti / Svijet

Priprema se i Berlin

Buduća njemačka vlada obavezno cijepljenje protiv COVID-a planira od 16. ožujka za određene profesije

Buduća njemačka vlada obavezno cijepljenje protiv COVID-a planira od 16. ožujka za određene profesije
AP

Njemačka se dosad suzdržavala od uvođenja obaveznog cijepljenja zbog straha od povećanog manjka medicinskog osoblja i njegovatelja

Buduća njemačka vlada želi od 16. ožujka cjepiva protiv koronavirusa učiniti obaveznima za sve zaposlene u bolnicama, domovima za starije i nemoćne, te ostalim zdravstvenim ustanovama, stoji u nacrtu zakona u koji je Reuters u nedjelju imao uvid.

Njemačka se dosad suzdržavala od uvođenja obaveznog cijepljenja zbog straha od povećanog manjka medicinskog osoblja i njegovatelja. No, podrška za taj potez je narasla nakon što se zemlja suočila s porastom slučajeva zaraze u četvrtom valu pandemije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Socijaldemokrati, Zeleni i Liberalno-demokratska stranka, koji se spremaju formirati novu njemačku vladu u srijedu, namjeravaju parlamentu predstaviti novi zakon tijekom sljedećeg tjedna.

U nacrtu stoji da će zaposleni u spomenutim područjima do 15. ožujka trebati dokazati da su cijepljeni protiv koronavirusa, da su se oporavili od covida-19, ili predočiti potvrdu da se ne mogu cijepiti.

Vezana vijest

Angela Merkel

Budući da Njemačka namjerava cijepiti 30 milijuna ljudi prije Božića, nacrt zakona bi također dopustio stomatolozima, veterinarima i ljekarnicima da privremeno provode cijepljenje nakon što prođu za to predviđenu obuku.

Predloženi zakon bi do 15. veljače produžio privremene mjere koje bi njemačkim saveznim pokrajinama omogućile da prema potrebi uvedu još strože mjere ako je potrebno.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!