Ostani doma
Novosti / Svijet

SCENA IZ AMAZONE

Slika koja je obišla svijet: Nosio oca na leđima šest sati kroz prašumu kako bi se cijepio protiv koronavirusa

Slika koja je obišla svijet: Nosio oca na leđima šest sati kroz prašumu kako bi se cijepio protiv koronavirusa
Erik Jennings Simoes / Instagram

'To je lijep primjer divnog odnosa koji njih dvojica imaju', kazao je Dr. Erik L. Jennings Simões

Fotografija starosjedioca koji na leđima nosi oca kako bi primio cjepivo protiv COVIDA-19 u brazilskoj Amazoni postala je viralna te je postala simbol komplicirane logistike cijepljenja u jednom od najudaljenijih područja na svijetu.

Na fotografiji koju je snimio liječnik vidi se 24-godišnja Tawy koja drži oca Wahua (67). Morali su satima hodati kroz šumu da bi došli do mjesta cijepljenja, piše BBC.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Službeni podaci govore da su 853 starosjedioca umrla od COVIDA-19 u zemlji. No, grupe za ljudska prava kažu da je taj broj puno veći. Istraživanje brazilske nevladine organizacije Apib pokazalo je da je samo između ožujka 2020. i ožujka 2021. umrlo 1000 ljudi.

Erik L. Jennings Simões, liječnik koji je ih je fotografirao, procjenjuje da je Tavi oca nosio na leđima pet do šest sati.

Vezana vijest

covid njemačka

"To je lijep primjer divnog odnosa koji njih dvojica imaju", kaže liječnik za BBC Brazil.

Fotografija je snimljena u siječnju 2021., na početku kampanje cijepljenja protiv COVIDA-19 u Brazilu, jednoj od zemalja najteže pogođenih pandemijom. No, dr. Simões to je podijelio na Instagramu tek 1. siječnja ove godine, kako bi poslao "pozitivnu poruku na početku nove godine".

Wahu je preminuo prošlog rujna, iz razloga koji još nisu poznati. Tavi je ostao s obitelji i nedavno je primio i treću dozu cjepiva, izvještava BBC.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!