Ostani doma
Novosti / Svijet

nova pravila

Od danas bi čak 560 tisuća Francuza moglo ostati bez COVID potvrda jer nisu primili 3. dozu cjepiva

Od danas bi čak 560 tisuća Francuza moglo ostati bez COVID potvrda jer nisu primili 3. dozu cjepiva
AP Images

Odrasli koji su primili drugo cjepivo protiv koronavirusa prije više od sedam mjeseci morali su primiti i treće dopunsko cjepivo

Oko 560.000 zdravstvenih propusnica u Francuskoj je u opasnosti od deaktivacije, priopćilo je Ministarstvo zdravstva, budući da nova pravila koja se tiču dopunskih cjepiva protiv koronavirusa za sve odrasle osobe stupaju na snagu u subotu.

Počevši od subote odrasli koji su primili drugo cjepivo protiv koronavirusa prije više od sedam mjeseci morali su primiti i treće dopunsko cjepivo kako bi njihova propusnica ostala važeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Francuska je započela s uvođenjem digitalnih zdravstvenih certifikata prošlog ljeta.

Te potvrde nude dokaz o cijepljenju ili oporavku od bolesti i obavezni su za ulazak u restorane, kafiće, na događaje u kulturi i druga mjesta.

Vlada je počela pooštravati pravila za propusnice sredinom prosinca, kada se od odraslih starijih od 65 godina počelo tražiti dokaz o trećoj dozi.

Infekcije su posljednjih tjedana u Francuskoj naglo porasle zahvaljujući zaraznijoj varijanti koronavirusa omikronu, koji sada čini dvije trećine analiziranih uzoraka.

Nedavno su vlasti izvijestile o 329.000 novozaraženih u samo jednom danu.

Broj registriranih infekcija na 100.000 ljudi u cijeloj zemlji unutar tjedan dana bio je nedavno 2.829.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!