Ostani doma
Svijet / EU

OTVARANJE GRANICA

Komentar Zorana Šprajca: 'Fućka nam se, nek' od sutra Njemačka brine što će s Bosnom i epidemijom'

Hrvatska je odlukom da se otvori za BiH išla kontra službenih epidemioloških uputa iz Bruxellesa.

U skladu sa životom je i odluka da od ponoći i građani Bosne i Hercegovine mogu ulaziti u Hrvatsku bez obavezne dvotjedne samoizolacije.

Vezana vijest

Biralište

Podsjetimo, obavezna samoizolacija za sve koji dolaze iz BiH je uvedena prošli tjedan, ali je sada ukinuta premda je broj dnevno novozaraženih u BiH veći nego što je bio prošlog tjedna kada je obavezna samoizolacija uvedena.

I to usprkos tome što je Europsko Vijeće u Bruxellesu danas donijelo odluku da se granice Unije otvaraju od ponoći za 15 ne-EU zemalja, od Alžira, Južne Koreje do Novog Zelanda.

Među tih 15 je i Srbija, ali ne i BiH jer se tamo prema EU kriterijima epidemija još uvijek prebrzo širi. Dakle, Hrvatska je odlukom da se otvori za BiH išla kontra službenih epidemioloških uputa iz Bruxellesa.

Sad se vi pitate kakav to primjer Europskoj uniji daje zemlja koja predsjeda Europskom unijom, i koja se toliko hvalila svojim predsjedanjem i svojim primjerom? E, pa u tome je štos. Od ponoći više ne predsjedamo i "fućka" nam se više.

Predsjedanje Unijom od sutra preuzima Njemačka, pa nek' se ona misli što će s Bosnom i s epidemijom, za nas, kako rekosmo, život ide dalje.  

Reci što misliš!