Ostani doma
Svijet / EU

JASNA PORUKA MINISTRICE

Blokiraju pregovore: 'Ne možete biti dio EU, a slaviti jednog od najokrutnijih diktatora Tita'

Blokiraju pregovore: 'Ne možete biti dio EU, a slaviti jednog od najokrutnijih diktatora Tita'
Robert Anic/PIXSELL

Cijela državna politika Sjeverne Makedonije još uvijek se temelji na mržnji prema susjednoj zemlji , tvrdi bugarska ministrica

Bugarska ministrica vanjskih poslova Ekaterina Zaharijeva objašnjavajući zašto njezina država prijeti vetom na usvajanje pregovaračkog okvira sa Sjevernom Makedonijom i održavanje prve međuvladine konferencije na kojoj bi se otvorila prva pregovaračka poglavlja s tom državom, spomenula je i veličanje jugoslavenskog komunističkog diktatora Josipa Broza Tita

U intervju za bTV naglasila je da Bugarska na današnjoj online konferenciji neće reći "da" čak i ako sve druge države EU budu za odluku u korist Sjeverne Makedonije. Dodala je da je Bugarska uvijek bila prijateljski raspoložena prema susjednoj državi čak i u okolnostima u kojima su makedonske vlasti širile mržnju prema bugarskom jeziku, piše bugarska agencija Novinite.  

Prigovorila im Tita

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"No, 30 godina od demokratskih promjena ne možete željeti biti dio europske obitelji, a s druge strane veličate jednog od najokrutnijih diktatora u 20. stoljeću - Josipa Broza Tita", kazala je Zaharijeva. 

Vezana vijest

Bugarska

Objasnila je da se oni ne protive ulasku Sjeverne Makedonije u EU nego otvaranju pristupnih pregovora jer smatraju da ta država nije ispunila uvjete za to. 

"Cijela državna politika Sjeverne Makedonije još uvijek se temelji na mržnji prema susjednoj zemlji i nema šanse da kažemo 'da'", jasno je poručila ministrica. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!