Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

oduševljeni hrvatskom

CNN ostao zapanjen ljepotama Šolte: 'Ovaj otok morate posjetiti ako želite pobjeći od stvarnosti'

CNN ostao zapanjen ljepotama Šolte: 'Ovaj otok morate posjetiti ako želite pobjeći od stvarnosti'
Ivana Ivanovic/PIXSELL

CNN je Šoltu opisao kao dalmatinski dragulj te ga svrstao među pet najnevjerojatnijih otoka za bijeg od stvarnosti koje 'sigurno niste uzeli u obzir dok ste razmatrali destinacije za ljetovanje'

Otok Šolta, na kojem se turistički boom dogodio kad ga je 2011. posjetila Beyonce sa Jay Z-jem, ima svoja obilježja koja privlače turiste - narančaste krovove, kamene kuće, kristalno čisto more i lijepe šljunčane plaže.

Tako je CNN opisao naš dalmatinski dragulj te ga svrstao među pet najnevjerojatnijih otoka za bijeg od stvarnosti koje "sigurno niste uzeli u obzir dok ste razmatrali destinacije za ljetovanje".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(Foto: CNN screenshot)

"Na ovom mirnom otoku prekrivenom borovom šumom nalaze se čak 24 plaže, na njemu živi 1400 stanovnika, a gosti mogu uživati u domaćem crnom vinu, maslinovom ulju, pašteti od maslina i inćunima i sve to na obiteljskom gospodarstvu Kaštelanac.

U konobi Nevera u malom ribarskom selu Stomorska naći ćete ribu s grila, rižoto s plodovima mora i plate s pršutom. Atelje sikara Vicka Buktenice, čovjeka opsjednutog pejsažima i magarcima, također vrijedi posjetiti", napisala je novinarka Sharon McDonnell.

Jedini hotel na Šolti je luksuzni Martinis Marchi, smješten u dvorcu iz 18. stoljeća, no dostupni su i pristupačni apartmani i sobe.

Uz dobru gastronomsku preporuku, napomenuli su jeftini smještaj te dali upute kako doći do Šolte, koji opisuju kao pravo mjesto za bijeg od stvarnosti.

Uz Šoltu, CNN je među pet otoka svrstao i portugalske Azore, tj. vulkanski otočić Flores, a na popisu je i otok Lummi, koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Washington.

Tu se našao i Sark, mali otok u jugozapadnom dijelu La Manchea, ali i norveški Spitsbergen.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!