Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

poslali snažnu poruku

Armani rekao stop krznenim bundama: globalnom ekološkom trendu se pridružio i Tomislav Karamarko

Najpoznatiji svjetski dizajner danas je rekao stop krznu

Ovaj put Armani ne diktira što će se nositi, već što neće - krzno. Jedan od najjačih svjetskih dizajnera tako je poslao snažnu poruku: ubijanje životinja više nije u modi.  

"Bilo bi divno da su se i ranije sjetili i da su to ranije obznanili. Jednostavno da jadne životinje ne mučimo i da ih ostavimo na miru", kaže modni dizajner Ivica Skoko.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Hrvatskoj je od 2007. godone zakonom zabranjeno uzgajanje životinja radi krzna, no to ne znači da to nitko ne radi. 

"Problem je što je nastala inicijativa uzgajivača koji su preostali, a radi se svega o petini uzgajivača koji nisu još ispoštovali zakon i koji rade na tome da se zakon ukine, tj.da se napravi iznimka za činčile", kaŽe Viktorija Krčelić iz Prijatelja životinja.

"Ne shvaćam osobe koje na sebi mogu imati mrtvu životinju i da se u tome osjećaju lijepo", kaže dizajner Ivica Skoko.

Točnije, u jednoj bundi od činčile na sebe ćete staviti njih 200. Tko se voli ogrnuti zečevima, imat će ih na sebi 50, a primjerice jazavaca ili lisica - deset.  

"Radi se o velikom novcu, međutim, ono što je evidentno, da u Europi i općenito širom svijeta postoji trend gdje zapravo potrošači sve više i više osvještavaju da se radi o luksuznom proizvodu koji nije etičan", kaže Viktorija Krčelić iz Prijatelja životinja.

Većina krzna dolazi s farmi gdje se divlje životinje drže u kavezima i usmrćuju okrutnim metodama. 

Osim Armanija, lani su to osvijestili i Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney, ali i Tomislav Karamarko. Fotografirao se sa štencima i pritom dao podršku činčilama. 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!