Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

ne misli tako brzo prestati

Otkrivamo tko je najstariji hrvatski poduzetnik: ima 87 godina i radi bolje nego ikad

U uredu je svaki dan. Od osam ujutro pa sve do 16 sati. Potpisuje, planira i pregovara, a iza sebe ima 61 godinu radnog staža

Znate li tko je i koliko ima godina najstariji poduzetnik u Hrvatskoj? Zove se Velimir Radalj i ima 87 godina. A s njegovim proizvodom ste bar jednom obrisali ruke. U Svetoj Nedelji nedaleko Zagreba proizvodi vlažne maramice i živi od izvoza.

U uredu je svaki dan. Od osam ujutro pa sve do 16 sati. Potpisuje, planira i pregovara, a iza sebe ima 61 godinu radnog staža. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Moja je tajna - dok radim, do tada ću živjeti. Kad prestanem raditi neće me više biti. A nadam se da će, ako me zdravlje posluži, biti još koja godina", kaže Vladimir Radelj, proizvođač vlažnih maramica.  

U poslu mu pomažu unuci, Kosjenka i Gordan. Zapošljavaju 18-ero radnika, a na godinu za hrvatsko tržište proizvedu 4 milijuna vlažnih maramica. 

"Mi preuzimamo posao već godinama i nadam se da ćemo ga još dugo preuzimati iako je on vjerojatno najstariji hrvatski menadžer sa svojih 87 godina. Mi smo iznimno ponosni na to", ističe član uprave tvrtke Gordan Kosović.

U Svetoj Nedelji prve maramice počeli su proizvoditi prije šest godina.

"Naši proizvodi za sada završavaju u nama susjednim državama. Zatim u Italiji, Njemačkoj, Portugalu, Španjolskoj", nabraja Kosović.

Tone proizvoda svakodnevno prolaze kroz ruke radnika, koji godine svoga šefa vide kao prednost. 

"Ja kad pričam svojim prijateljima, poznanicima, obitelji, to nam je nevjerojatno da čovjek u tim godinama ima toliko elana i želje da se bori. Nešto nevjerojatno", kaže radnik Marijo Čuček.

"Svaki dan je na poslu, sve nas obilazi i divimo mu se svi", nadovezuje se radnica Đurđica Prišlin.

Gospodin Radalj zbog posla je godine proveo u Brazilu i Italiji, a uvjeren je da hrvatsko poduzetništvo može bolje.  

"Mislim da bi se trebalo puno tih parafiskalnih nameta skinuti. Jer i stranci kada dođu pregovarati ne vjeruju. Kažu, šta je to, šta nam to nudite pa nema to.  Mi kažemo, pa to kod nas ima. A kod njih nema", kaže Vladimir.  

Ovaj 87-godišnjak s proizvodnim pogonom već je upoznao i svoje praunuke i naučio ih da pravom poduzetniku kvaliteta proizvoda mora biti na prvom mjestu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!