Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

tragom svojih korijena

U New Yorku smo upoznali vrhunskog sommeliera koji u SAD-u popularizira hrvatska vina

Rođeni Njujorčanin čiji je otac s otoka Murtera u misiji je popularizacije hrvatskih vina u Americi

Već deset godina Cliff ide tragom svojih korijena. Rođeni Njujorčanin čiji je otac s otoka Murtera u misiji je popularizacije hrvatskih vina u Americi. Vrhunskog sommeliera mnogi slušaju pa se sada nude u mnogim barovima, uključujući i jedan u srcu Manhattana.

"Ponekad čak i šefovi ovakvih barova nisu čuli za hrvatska vina ili ne žele riskirati i kupiti neko vino za koje misle da ga nitko ne zna. Zato se to mora raditi osobno, ali kada kušaju vino kažu 'ovo je zanimljivo, ovo je odlično, trebali bismo to učiniti'", kaže Cliff Rhames.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pa su to i učinili ovdje, uvrstivši među provjerene favorite iz Francuske i Italije i Plavinu iz vinograda oko Šibenika. I vina prolaze čak i kada su nešto skuplja.

"Ova su vina posebna na svoj jedinstven način. Mislim da će ljudi koji se razumiju i koji žele kušati jedinstvenost vina s Pelješca, Hvara, Slavonije ili Plešivice biti spremni platiti koji dolar više za to iskustvo, kako bi probali jedinstvenu, domaću sortu koja se uzgaja na samo jednom otoku ili polju u Hrvatskoj", govori Rhames.

To iskustvo tek trebaju doživjeti američki selebritiji...

"Jednom sam poslužio vino Jennifer Lopez, ali nažalost nije bilo iz Hrvatske. Bilo je iz Francuske. Još ima vremena. Dakle, Jennifer, ako gledaš", šali se Cliff.

U razgovoru uz vina,glavna tema: suluda kampanja za američkog predsjednika.

"Da, ovo su jedni od najluđih izbora. Ostat će mi u pamćenju, žao mi je što to moram reći, ali strah. Strah da ovo otvara Pandorinu kutiju ludila, netolerancije, mržnje i očajne politike za budućnost. Toliko negativnosti i napadanja će utjecati na izbore u budućnosti. To me plaši i čini nesretnim", otkriva Cliff.

Bez obzira slijedi li vladavina Hillary ili Trumpa, nada se da će se hrvatska vina piti sve češće.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!