Novosti / Zanimljivosti

PROSVJEDUJE SE DILJEM SVIJETA

Potpora Ženskom maršu i sa Cvjetnog: više od 200.000 u prosvjedu protiv Trumpa na ženskom maršu u Washingtonu

Potpora Ženskom maršu i sa Cvjetnog: više od 200.000 u prosvjedu protiv Trumpa na ženskom maršu u Washingtonu
Marko Prpic/PIXSELL

Stotine tisuća žena sudjelovat će na u subotu na prosvjednom maršu u Washingtonu protiv predsjednika Donalda Trumpa, dan nakon njegove inauguracije

Stotine tisuća žena sudjelovat će na u subotu na prosvjednom maršu u Washingtonu protiv predsjednika Donalda Trumpa, dan nakon njegove inauguracije.   

Vezana vijest

Prosvjed protiv Trumpa u Australiji 'bori se kao djevojka' Tisuće prosvjeduju protiv Trumpa: počeli 'sestrinski mimohodi' u Australiji i Novom Zelandu

Prosvjedi se očekuju i u Londonu, Parizu, Berlinu, Tel Avivu i drugim gradovima širom svijeta, a danas se na zagrebačkom Cvjetnom solidarno uz Ženski marš u Washingtonu Inicijativa "Ujedinjene protiv mržnje" pridružila američkim ženama koje ističu da se izborom novog predsjednika i njegove administracije inaugurira nasilje, seksistička, homofobna, ksenofobna i rasistička politika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Organizatori očekuju da će na Ženskom maršu na Washington sudjelovati više od 200.000 osoba koje prosvjeduju protiv misoginije, rasizma, homofobije i vjerske netolerancije.

Planovi za marš objavljeni su kratko nakon Trumpove pobjede na izborima u studenome.

"Retorika u prošlom izbornom krugu bila je uvredljiva, demonizira i prijeti mnogima od nas", napisali su organizatori u poruci objavljenoj na stranici skupa.

Washingtonska gradonačelnica Muriel Bowser rekla je da će biti dodatnog osiguranja, no da se očekuje da prosvjed protekne u miru.

Na prosvjedima za vrijeme  inauguracije bilo je vandalizma i drugog nasilja.

Okupljenima na prosvjednom maršu obratit će se među ostalima aktivistica za ljudska prava  Angela Davis, feministička autorica i aktivistica Glorija Steinem, pop pjevačica Katy Perry i Cher, filmski redatelj i producent Michael Moore, glumica Ashley Judd i Scarlett Johansson.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!