Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Uskoro knjiga

Kasparov u Splitu: 'U Hrvatskoj ću otvoriti međunarodno šahovsko središte; nitko me ne plaća za ono što pišem'

Kasparov u Splitu: 'U Hrvatskoj ću otvoriti međunarodno šahovsko središte; nitko me ne plaća za ono što pišem'
Robert Anić/PIXSELL

Šahovski velemajstor Gari Kasparov ponovno je u Splitu i ima velike planove za promociju šaha u Hrvatskoj

Promoviranje šaha u Hrvatskoj veliki je posao, a Kasparov mu pristupa izuzetno ozbiljno i studiozno, piše Splitski dnevnik.

U projekt je uključio mnoge, tako i Kulturni centar “Stara škola” u Crikvenici, koji će okupljati mlade šahiste i za koji je planirano da postane šahovska akademija. Centar će biti otvoren u kolovozu ove godine u suradnji Grada Crikvenice i Fondacije Garry Kasparov Adriatik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To će biti šahovska akademija i jedno veliko međunarodno središte za velike šahovske manifestacije mladih, vjerojatno najveće u Europi,” ističe Kasparov.

Svoj život nakon šaha posvetio je borbi za ljudska prava, kako u Rusiji, tako i širom svijeta. U medijima hrabro istupa i kritizira Vladimira Putina, čovjek koji je rušio gigante i predrasude. Kasparov je ponosni Hrvat, državljanstvo je dobio počasno zbog svog velikog utjecaja devedesetih da se našu zemlju prizna, da raste u slobodi i demokraciji. Ponosno ističe Hrvatsku kao oazu slobode, kako govora tako i ljudskih prava, svoje dobre odnose sa svim Vladama od devedesetih naovamo u Hrvatskoj.

"Ja nisam plaćeni novinar, mene nitko ne plaća za ono što pišem i to nije moj način zarađivanja za život, ja imam snažne stavove i ja ih ne mijenjam kako se mijenjaju Vlade", reći će Kasparov, koji uskoro objavljuje knjigu "Deep thinking".

Više pojedinosti o njegovoj knjizi i sjećanjima na čuvene šahovske partije pročitajte na portalu Splitski dnevnik.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!