Novosti / Zanimljivosti

SAD JE NA POTEZU EU

Europljani su rekli svoje: Većina ispitanika želi da se ukine pomicanje sata

Europljani su rekli svoje: Većina ispitanika želi da se ukine pomicanje sata
Thinkstock

Većina od tih 80 posto koji su se izjasnili za ukidanje pomicanja sata želi da trajno ostane računanje po ljetnom vremenu

Više od 80 posto od ukupno 4,6 milijuna ljudi čiji su odgovori prikupljeni u sklopu javnog savjetovanja koje je provela Europska komisija izjasnilo se za ukidanje pomicanja satova dvaput godišnje, odnosno za odustajanje od ljetnog i zimskog računanja vremena te za prelazak na samo jedno, cjelogodišnje računanje vremena, objavili su njemački mediji pozivajući se na neslužbene izvore, piše Večernji list.

U Europskoj komisiji nisu željeli ni potvrditi ni demantirati taj rezultat, samo su ponovili ono što su objavili 17. kolovoza, nakon što je javno savjetovanje završilo, a to je podatak o ukupno 4,6 milijuna sudionika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>> Mislite da treba ukinuti pomicanje sata? EU je pokrenula anketu, još imate malo vremena za glasanje

Drugim riječima, to što se 80 posto sudionika javnog savjetovanja izjasnilo za ukidanje pomicanja satova ne znači automatski da će Europska unija odustati od tradicionalnog režima ljetnog i zimskog računanja vremena.

Većina od tih 80 posto koji su se izjasnili za ukidanje pomicanja sata želi da trajno ostane računanje po ljetnom vremenu, odnosno dva sata unaprijed u odnosu na vrijeme u Greenwichu, pišu njemački mediji do kojih su neslužbeno procurili rezultati. Također, navodno je golema većina odgovora, čak 3 milijuna, došla iz Njemačke

 

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!