Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

đavolji violinist

Zamagljuje granice između Metallice i Mozarta: Ovo je virtuoz koji je oborio Guinnessov rekord!

Studirao je na najprestižnijoj akademiji na svijetu, Julliardu, svirao u svim najvećim dvoranama svijeta. Glumio je Paganinija u filmu đavolji violinist, pa mu je ostao i taj nadimak

Violinu svira najbrže na svijetu, zbog čega je uvršten u Guinness knjigu rekorda.
Obožavaju ga Kraljica Elizabeta, Barack Obama i Angela Merkel. A za mjesec dana svira u zagrebačkoj Areni. On je David Garret, virtuoz koji, kažu, zamagljuje granice između Metalike i Mozarta.

65 sekudni dovoljno je da Gordon Ramsay filetira 15 ribljih filea i time uđe u Guinnessovu knjigu rekorda. 65 sekundi je trebalo i Ukrajinki Olgi, ona je ušla u Guinness jer je u minuti razbila devet lubenica svojim bedrima. A 65 sekudni je dovoljno i da David Garret odsvira Bubarov let u cijelosti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Moj menadžer je rekao: 'Slušaj, istražili smo i najbrže vrijeme je ovo... Možeš li ti to napraviti brže?' Ja sam na to rekao: 'Probat ću.' Tako je valjda sve to počelo. I ja sam bio šokiran brzinom kojom sam to odsvirao, zato što nije bilo nikakve pripreme", kazao je David Garret, violinist.

Za postavljanje Guinnessovog rekorda 37 godišnji američki-austrijanac tada se nije pripremao, iskustvo mu je bilo dovoljno.

"Počeo sam svirati violinu sa četiri godine, od tada sviram nekoliko sati dnevno. To znači da sviram preko 30 godina", rekao je David.

Studirao je na najprestižnijoj akademiji na svijetu, Julliardu, svirao u svim najvećim dvoranama svijeta. Glumio je Paganinija u filmu đavolji violinist, pa mu je ostao i taj nadimak.

"Ne želim da ljudi znaju. Ja živim kroz glazbu...", kazao je David.

Na njegovim koncertima ima i klasike, ali i rocka i R'n'B.

"Pa uglavnom  slušam sve, EDM, deep house, može biti rock, jazz, klasična. Volim slušati Pink Floyd, ACDC, Metallicu, White Stripes, Brunu Marsa...", ispričao je David.

Na razgovor je donio svoju jeftiniju violinu, koja košta gotovo milijun dolara. Kako svira ipak nismo čuli jer David prije toga mora dobro istegnuti leđa. 

"Oprostite zbog toga, ali moram paziti malo i na sebe. Imao sam problema s leđima. Sada nemam, ali moram biti pažljiv", kazao je David.

Nije bio baš pažljiv kada se prije desetak godina na koncertu poskliznuo i pao na svoju Stradivarijevu violinu, smrskao ju na dijelove i popravak platio 120 tisuća dolara. David već večeras odlazi iz Hrvatske, ali vraća se za mjesec dana. Zagrebačku će publiku počastiti svojim osebujnim nastupom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!