Novosti / Zanimljivosti

vjerovali ili ne

Amerikanka u oporuci rodnom Đurđevcu ostavila 30.000, a svojim mačkama čak pola milijuna dolara!

Umrla je prije dvije godine i lijepo iznenadila svoj Đurđevac. Ostavila im je 30 000 dolara, no mnogo više ostavila je – svojim mačkama

A sad nevjerojatna priča o mačkama koje su naslijedie 3 milijuna kuna. 
Dobro ste čuli. Jedna se žena, rođena Đurđevčanka, odavno odselila u Chicago. 

Umrla je prije dvije godine i lijepo iznenadila svoj Đurđevac. Ostavila im je 30.000 dolara. Ali najveći dio svog bogatog nasljedstva, 470.000 dolara, namještaj, nakit i srebrninu – ostavila je mačkama.

Izreka kaže: neke mačke preferiraju ljude nad drugim mačkama, a mnogi ljudi preferiraju mačke nad drugim ljudima. Time se izgleda povodila i jedna Đurđevčanka – svoje nasljedstvo ostavila je svojim 5 mačkama, ali i rodnom gradu.

"Mi smo prije nekoliko dana dobili vijest da je želja ostaviteljice bila da u njenoj imovini uživaju mačke i djeca. Dok o njenim mačkama brine njezina prijateljica, grad Đurđevac dobio je zadaću da 30 000 dolara iskoristi za dobrobit djece.

Usrećila đurđevačku djecu

Rođena Đurđevčanka, Marija Horvatek, desetljećima je živjela u Chicagu. Preminula je prije dvije godine, uz želju da se njenim nasljedstvom usreće đurđevačka djeca. 

"Mi smo donjeli odluku da ćemo ta sredstva potrošiti na kupnju glazbenih instrumenata za našu glazbenu školu i na taj način osigurati nova pomagala svojim učenicima", kaže Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Provođenje oporuke trajalo je gotovo dvije godine, a mještane je nenadani dar razveselio.

"U Đurđevcu postoje i osnovne i srednje škole, a postoje i brojne udruge koje se bave djecom s poteškoćama, tako da se nadam da će taj novac završiti u nekim dobrim rukama", kaže Tea iz Đurđevca. 

Šokirani nasljedstvom

A veći dio završit će u mačjim šapama. Čak 3 milijuna kuna, kao i namještaj, nakit i srebrninu gospođa Horvatek ostavila je mačkama. Roza i Branko Vukres poznavali su majku preminule. Nasljedstvom su šokirani.   

"Nisam uopće mislila da ona ima kakve novce. Premda je ona pisala staroj, da ko nju bude dohranil, da ona bude njemu ostavila sve svoje", Roza Vukres, Đurđevac.

Preminulu je othranila izvijesna Eva Barcelona, koja će u ime pet sretnih mačaka raspolagati  novcem. Tih 5 mačaka, izgleda, živi američki san.  

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!