Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Heroj Sinja!

Osvojio jackpot pa novac dao potrebitima: 'Blagoslovljen je onaj koji daruje, a ne onaj tko prima'

Oni koji darivaju druge uvijek dobiju više no što su darovali, a junak iz Glavica to dobro zna

Boško iz Glavica postao je heroj Sinja i okolice! Osvojio je jackpot, ali se vodio onom: "Više je blagoslovljen onaj tko daruje, nego onaj tko prima" te je većinu novca podijelio. 

O Bošku dobrog srca u njegovim Glavicama čuju se samo riječi hvale. Dio je dao obitelji, a dio potrebitima u svom kraju. Boško kaže kako će napraviti poster od poruke s ekrana koja mu je promijenila život.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sto kuna sam ubacio preko računa i onda sam igrao pet ruku i onda se samo odjednom na mobitelu pojavilo 'Jackpot'!" ispričao nam je Boško zvan Bože odmilja.

I dok bi neki odmah otišli na putovanje ili sve potrošili na čašćenje s prijateljima, Bošku je prvi instinkt bio donirati po deset tisuća kuna djeci koja su najpotrebitija,
a veći dio ostatka pokloniti obitelji.

"Da ne bi ono što se kaže 's đavlom došlo - s đavlom ošlo', on je to fino odlučio potrošiti nešto na renoviranje, obiteljske kuće, nešto rodbini i nešto je donirao u humanitarne svrhe", ispričao je Vojo Barać iz Udruge tjelesnih invalida grada Sinja.

Ljudi kojima je Bože pomogao

Ante je otac dječaka Luke, koji često mora na skupe operacije pa mu je deset tisuća kuna dobro došlo. Ne čudi ga što mu je pomogao Božo koji također nije imućan čovjek.

"Većina tih siromašnih imaju više osjećaja jer su više pogođeni s tim stvarima i onda oni to razumiju, a ovi bogati, oni ne razumiju baš sirotinju", smatra Sinjanin Ante Matić.

Boškova obitelj oduševljena je dobitkom i njegovom gestom, a najsretniji su, naravno, najmlađi koje je striko obilato nagradio.

"Dao mi je tablet, kupio mi je za rođendan bičava, bombone, četkicu za zube", nabrajao je nećak Šimun.

Sinjski altruist privukao je veliku pažnju medija pa im je stol proteklih dana stalno spreman za goste. "Božo ovo ni u najmanju ruku nije očekivao niti ga je bila briga za medije i novinare. Ništa stvarno nismo očekivali", kazao je Božin brat Marijo.

Oni koji darivaju druge uvijek dobiju više no što su darovali, a junak iz Glavica to dobro zna.

"Jače je moje srce da ja mogu ovako sutra imati puno prijatelja", zaključio je Boško.

Nastavit će, kaže i dalje igrati, dok ne osvoji milijun kuna, a onda će u mirovinu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!