Novosti / Zanimljivosti

Prestaje se proizvoditi

FOTO Kraj najvećeg putničkog aviona na svijetu: 'Ovo je bolno za nas i sve koji su njime voljeli letjeti'

FOTO Kraj najvećeg putničkog aviona na svijetu: 'Ovo je bolno za nas i sve koji su njime voljeli letjeti'
Twitter/Airbus

"Putnici diljem svijeta vole putovati ovim zrakoplovom, pa je stoga današnje priopćenje bolno za nas i brojne štovatelje A380 diljem svijeta," poručili su iz Airbusa

Europski proizvođač zrakoplova Airbus, sa sjedištem u Toulouseu objavio je konačnu odluku da prestaje proizvoditi najveći zrakoplov na svijetu - superjumbo A380.

Posljednji zrakoplov tipa A380 planiraju isporučiti 2021. godine, a takvu su odluku donijeli nakon što je putnička aviokompanija Emirates, njihov najveći klijent, nedavno smanjila svoju narudžbu. U priopćenju poslanom u četvrtak Airbus navodi da je Emirates smanjio svoju narudžbu zrakoplova A380 sa 162 na 123 aviona.

Najveći avion na svijetu odlazi u povijest: Ovo su najljepše fotografije moćnog Airbusa A380

"Kao rezultat ove odluke nemamo značajnijih narudžbi za A380 i stoga nema osnova za održavanje proizvodnje, unatoč svim naporima našeg prodajnog sektora u suradnji s drugim zrakoplovnim tvrtkama u zadnjih nekoliko godina", rekao je izvršni direktor Airbusa i poručio: "Putnici diljem svijeta vole putovati ovim zrakoplovom, pa je stoga današnje priopćenje bolno za nas i brojne štovatelje A380 diljem svijeta."

 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!