Novosti / Zanimljivosti

mozart za ljubav, fosili za modre...

VIDEO Poklon za Valentinovo: Zagrebački solisti oduševili građane, nisu zaboravili ni Dinamo

VIDEO Poklon za Valentinovo: Zagrebački solisti oduševili građane, nisu zaboravili ni Dinamo
Press

Sjajne izvedbe u četvrtak poslijepodne čulo je oko 300 okupljenih u Importanne centru u Zagrebu

Ruže za ljepši spol u prvim redovima uz Mozarta te skladbu podrške Dinamu u Češkoj u četvrtak poslijepodne čulo je oko 300 okupljenih u Importanne centru u Zagrebu. 

Zagrebački solisti kao poklon građanima na Valentinovo održali su drugi u nizu besplatnih mini koncerata povodom 65 godina od prvog nastupa. Kultni ansambl koji je 80-ih imao najprodavaniju ploču klasične glazbe na svijetu za svoj jubilej nastavio je iznenađivati građane na javnim mjestima.

"Sjajno, još više ljudi nego Dolcu, morali smo odsvirati i bis. Nadam se da nismo prouzročili veliku gužvu i kašnjenja ili neku trzavicu u vezi jer vidim da su neki zastali na putu za kupnju poklona voljenima", kazao je violinist i predsjednik Upravnog vijeća ansambla Krunoslav Marić koji je nakon nastupa zajedno s ansamblom podijelio ruže okupljenim damama.

Publika u Importanneu uživala je u skladbama Mozarta, Sorkočevića, Gardelovom Tangu te Libertangu Piazolla. Okupljene su iznenadili i svojom izvedbom refrena Za dobra stara vremena Novih fosila u znak podrške igračima GNK Dinamo koji u Češkoj isti dan igraju svoju europsku utakmicu 

Zagrebački solisti ubrzo će objaviti datum i mjesto sljedećeg koncerta iz serije 'Dar Zagrepčanima', a oni koji ih žele poslušati u koncertnim uvjetima to mogu 16. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu u Gundulićevoj na kojem gostuje Alejandro Carreno, član Simfonijskog orkestra Simon Bolivar iz Venezuele i Berlinske filharmonije.

 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!