Novosti / Zanimljivosti

DOBAR BIZNIS

Hrvatska postaje holivudska meka! Otkrivamo koje će sve zvijezde snimati u Lijepoj našoj

Mnogi domaći u životopis su popisali zavidan broj filmova i serija na kojima su radili

Rovinj je spreman za veliko holivudsko snimanje. Ekipa novog nastavka hita "Čuvaj me s leđa" svoje vratolomije izvodit će upravo na ulicama podno Svete Eufemije.

Pozdrave iz Rovinja slati će Salma Hayek, Ryan Rynolds i Samuel Jackson. I bit će sigurno i dima i vatre. Istra je za filmske zvijezde spremna, jer kulisa im je znana još od 60-tih. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kelly's Heroes sa Clintom Eastwoodom i sjajnom glumačkom ekipom koji su snimali u Vižinadi, dalje imamo Antonyja Hopkinsa u filmu Titus, Gerearda Depardieua, Kinsky", kazala je Aleksandra Vinkerlić iz Istarske filmske komisije. 

Holivudska meka

Hrvatska je novootkrivena holivudska meka. Uloge Canto Bighta iz Ratova zvijezda i Kraljevog Grudobrana iz Igre prijestolja, Dubrovniku su donijele nove rijeke turista. "Čuli smo da je ovo prekrasna zemlja, veliki smo obožavatelji Igre prijestolja, no čuli smo i da su pogledi, hrana i sve ostalo ovdje fantastični. Da i vina, veliki smo obožavatelji vina", kazali su Amerikanci Prashant i Aneysha. 

Od iznajmljivanja javnih površina filmašima - grad je ponešto zaradio,  no mnogobrojni su od snimanja neposredno zaradili. Iva je na setu Igara prijestolja bila zamjena glavnim glumicama. Svoje iskustvo pretvorila je u posao. "Vodim Game of Thrones ture i sva ta snimanja odlično utječu na moj posao", kazala je Iva Nikolić

Veliki set zahtijeva stotine statista, radnika i tehnike. Mnogi domaći u životopis su popisali zavidan broj filmova i serija na kojima su radili.  "Na početku sam bio u tom poslu jako neiskusan i vrlo zelen što bi se reklo i cijeli taj posao i produkcijska priča oko filma je posvetila moj život filmskom svijetu i razvio sam se u tom smjeru", rekao je menadžer za lokacije Hrvoje Margaretić

Ljepote Visa uokvirene su Mammom miom. Pierce Brosnan po njemu se vozio biciklom. Ekipa u Rovinju će u ekstremnije vožnje, dok Dubrovnik i ostatak svijeta čekaju prikazivanje posljednje sezone Igara prijestolja. Nije ovo posljednje čudno kraljevstvo smješteno u lijepu našu, jer neslužbeno još nekoliko velikih projekata stiže. Najzanimljiviji svakako nastavak Kule tmine po knjizi Stephena Kinga sa Idrisom Elbom u glavnoj ulozi. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!