Novosti / Zanimljivosti

STIŽU KRUZERI

Dubrovnik se budi iz zimskog sna: Vrata Straduna otvaraju se turistima iz cijelog svijeta

Vjesnici turističke sezone 2019. na svakom su koraku

Iako ga turisti posjećuju cijele godine, Dubrovnik se zimi uljuljka u san. No, prvi vjesnici proljeća odnosno sezone su tu, pa Stradunom odzvanjaju jezici iz svih krajeva svijeta. 

Otvara se sve više restorana, a obnove kuća, apartmana i ostalog smještaja privode se kraju. Da je sezona na vratima, najbolji je znak uplovljavanje prvog kruzera u 2019. Jer, prva lasta čini proljeće ako je na svojim leđima u Dubrovnik dovela pet tisuća putnika i posade.

"Bili smo na Krfu, pa u Dubrovniku. Ovdje sam drugi put", rekla je Katarina iz Italije, a slično govore Riley i Ally iz Sjedinjenih Američkih Država:

"Prekrasno je, sve su građevine tako lijepe. Mislim da je ovo najljepše od svih mjesta na kojima smo bili."

Ostali vjesnici turističke sezone  2019. na svakom su koraku. Primjerice, bude se lagano i gradski restorani.

"Mislim da sad radimo s restoranima na jedno tridesetak posto kapaciteta, počeli su se pomalo svi otvarati. Inače, referentan datum je uvijek Uskrs, koji se sad kasno u godini pa mislim da će se svi otvoriti do 01. travnja", kazala je Nikolina Farčić, predsjednica Ceha ugostitelja.

VEZANA VIJEST

U ovoj sezoni broj putnika s kruzera u laganom je porastu.

"Najavljeno je 475 brodova, ali to se kroz sezonu još može promijeniti. Sa svima njima doći će oko 800 tisuća putnika", govori pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik Hrvoje Kulušić.

Ove godine Grad je s kruzerima dogovorio poslijepodnevne dolaske kako bi se izbjegle opsade kada, primjerice, u Dubrovnik nahrli i po deset tisuća putnika odjednom.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!