Novosti / Zanimljivosti

BIZARNA SITUACIJA

Bili smo u Karlovcu i pokušali otkriti kako je nastao balkon o kojem priča Hrvatska

Na obnovljenom pročelju zgrade blizu centra Karlovca - jedan sasvim neobičan balkon izazvao je šušur u susjedstvu

Imate balkon, ali na njega ne možete izići jer su vrata i prozori - zazidani. Nije šala, nalazi se u Karlovcu gdje je ekipa RTL Danas otkrila kako je nastao? Evo nekoliko mogućih scenarija. Zidari su se zaigrali; netko se šali; ne žele balkon, ali neka je susjedu ispod zaštita od kiše i sunca; ništa od navedenog.

Na obnovljenom pročelju zgrade blizu centra Karlovca - jedan sasvim neobičan balkon izazvao je šušur u susjedstvu. Susjed koji živi ispod lažnog balkona kaže - njegovi su se sustanari na ovo odlučili jer ne žele da im netko gleda u balkon, ali i zbog štednje energije.

Je li vam nešto neobično na ovoj zgradi? Čini se da su se majstori malo zeznuli

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nije u našoj ingerenciji obzirom da se radi o višestambenoj zgradi koja je u privatnom vlasništvu, Grad Karlovac nema nikakvih nadležnosti nad tim postupanjem", rekla je voditeljica Odsjeka za gradnju i energetsku učinkovitost Ana Hranilović Trubić.

Nadležnost ima građevinska inspekcija koja je već bila na terenu.

"Napravili su uvid. Vidjeli što je. Nije se mijenjalo, cijela postava zgrade, nije ništa dirano unutar temelja i nije ništa bušeno, zatvoren je balkon onakav kakav je bio. I inspektor je sam rekao da je to po propisima", komentirao je Boris Ivošević, predstavnik stanara zgrade.

Po propisu struke svakako ne, tvrdi arhitekt koji živi u susjedstvu.

"Sva sreća da arhitekt i projektant ovog objekta nije živ. Jer bi ih imao pravo tužiti za narušavanje autorskog dijela", mišljenja je arhitekt Slavko Marinić.

Osim ljutnje, balkon bez pogleda u prolaznicima je izazvao i kreativne ideje.

"Na vlasnikovom bih mjestu nacrtala onako u 3D jedna vrata pa da bude malo još zanimljivije", našalila se Dijana Dorotić iz Karlovca.

VEZANA VIJEST

To i je plan u slučaju da inspekcije ipak prigovore. A onda će balkon postati i pravo umjetničko djelo.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!