Novosti / Zanimljivosti

PONOS DUBROVNIKA

Časna Ružica snimila fotografiju od koje zastaje dah: 'Nastala je kad sam se iskrala s fešte'

'Najviše volim snimati ljude', poručila je

Dubrovačke zidine i stijene okupane morem koje nosi jako jugo, fotografija je Hrvatice koju je jedan od najvećih svjetskih proizvođača opreme za snimanje proglasio najboljom u ožujku. 

Taj je trenutak svojim fotoaparatom uhvatila, ni više ni manje, časna sestra Ružica Dodig. Časna Ružica odlična je fotografkinja, završila je Likovnu akademiju u Italiji, a u Dubrovniku vodi filmsku sekciju u učeničkom domu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njezina prva strast je vjera. Njezinu drugu veliku strast prepoznao je japanski Nikon, pa joj fotografiju proglasio najboljom u ožujku.

"Pa fotografija je nastala kad sam uživala u jugu, to je bilo točno pred svetog Vlahu, kad je bila gužva na fešti ja sam se ovamo iskrala, našla sam još dubrovačkih fotografa koji su radili isto kriminalno djelo kao i ja", rekla je časna sestra i odgajateljica u ženskom domu Ružica Dodig.

I uživa u njemu Ružica kad god ima vremena. No ovo njeno "kriminalno djelo" nije prvo zapaženo. U domu gdje radi kao odgajateljica vodi filmsku sekciju. Filmovi koje je napravila sa djevojkama, osvojili su već brojne nagrade 

"Uz pomoć filma miris glazbe smo dobili nagradu za ameriku i u sedmom mjesecu putuje jedna od nas", kazala je učenica doma Paola di Rosa Jelena Kordić.

Molitva i fotografija najbolje joj duši prijaju, i jednim i drugim, kaže, uloviš iskren trenutak. A kad koji ukrade za slušanje glazbe, dan joj je potpun. Ljubav prema drugima Ružici je najvažniji zakon, pa ne čudi stoga, koga objektivom najčešće lovi.

"Volim različite vrste glazbe. Od recimo Stinga, wood kida, duhovne glazbe, do lijepe studijske glazbe Hansa Zimmermana... Koji su mi najdraži motivi? Pa, najviše volim snimati ljude", otkriva časna Ružica.

I ako model nije najbolji koji se može naći pred objektivom aparata, kad stvar u ruke uzme majstorica zanata, teško se ne nadati još jednoj fotki mjeseca.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!