Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

PLENKOVIĆA VOLI

Joža Manolić za RTL otkrio zašto bi predsjednici Grabar-Kitarović zabranio baviti se politikom

'Najsretniji u životu bio sam onda kad je Hrvatska bila najsretnija'

On je najstariji živući političar u Hrvatskoj i službeno najstariji vozač u Lijepoj našoj. Josip Manolić, bivši predsjednik Vlade, ušao je u stotu godinu života. U vrijeme kad se rodio u San Remu se još uvijek dijelilo Osmanlijsko carstvo, stupila je prohibicija u SAD-u, a država u kojoj je rođen zvala se Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca. Rođendan će proslaviti s na večeri s prijateljima.

A kad je ugaso svjećice torte ekskluzivno za RTL Danas, Josip Manolić otkrio je i želju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nek' me zdravlje još posluži!"

A na rođendan ga je baš poslužilo pa se slavljenik super osjeća. Mozak mu je, kao i obično, u odličnoj formi pa o svom imidžu u javnosti brine kao da mu je 20. Brinuo se je li sve na njemu uredno, a da mu ne bude dosadno, pobrinuli su se čestitari. Nisu mu mira dali. Zvao ga je i bivši predsjednik Stipe Mesić.

"Volio bih da i ja tebi jednog dana čestitam 99. rođendan! Ali, to možda nećemo doživjeti", uz smijeh je kazao Manolić i naveo da mu je danas najdraži političar premijer Andrej Plenković, ali i da mu nije čestitao rođendan:

"Možda hoće kad vidi ovaj prilog."

Nakon lakših tema uslijedile su malo ozbiljenije, u kojima se Manolić osvrnuo na one kojima bi zabranio baviti se politikom.

"Pa ovi koji vrše nasilje. Degradiraju tu našu povijest. Od predsjednice pa na niže. Predsjednici bi bilo pametnije da se ne bavi politikom", oštar je bio Manolić pa se vratio vedrijim temama:

"Najsretniji u životu bio sam onda kad je Hrvatska bila najsretnija, a to su šezdesete godine prošlog stoljeća. Kad je hrvatsko gospodarstvo cvalo."

Otkrio je i koja je tajna njegove vitalnosti.

"Nikad nisam pretjerivao ni u jelu ni u pilu, naprotiv. Više sam kroz život gladovao nego što sam bio sit."

Mlađa žena je ta koja ga, između ostalog čini vitalnim. Ali i samopouzdanje ima svoju ulogu. On se i u 99. odlično nosi s komplimentima, ali i svakodnevicom općenito...

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!