Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

UZ PRIGODNU MOLITVU

Pogledajte ovu ludost! Svećenici palili 'knjige za grešnike': U plamenu nestao Harry Potter...

Pogledajte ovu ludost! Svećenici palili 'knjige za grešnike': U plamenu nestao Harry Potter...
Facebook

'Njihove svete stubove, vi ćete polomiti, a njihovi idoli, vi ćete ih spaliti'

Paljenje knjiga

Katolička crkva u Poljskoj počela je s kampanjom paljenja "knjiga za grešnike" i time podsjetila na neke mračne trenutke iz povijesti, a cijeli čin opisuje se kao "uništenje idola".

"Već evo što ćete vi učiniti tim narodima: njihovi oltari, vi ćete ih potpuno uništiti; njihove stele, vi ćete ih polomiti, njihove svete stubove, vi ćete polomiti, a njihovi idoli, vi ćete ih spaliti", citirali su Stari zavjet tijekom ceremonije paljenja knjiga u Koszalinu na sjeveru Poljske svećenici zajedno s okupljenima

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među knjigama su Harry Potter serijal, Hello Kitty serijal, Sumrak trilogija, knjige koje potpisuje indijski guru Osho... Dok je većina poljske javnosti zgrožena, onaj najreligiozniji dio pozdravlja takvu odluku. Dapače, organizirali su se kroz Facebook grupu i pozivali istomišljenike na čin spaljivanja knjiga.

Naravno, uslijedili su i negativni komentari, od kojih većina podsjeća na situaciju u kojoj su nacisti prvo počeli s kampanjom paljenja upravo onih knjiga koje su proglašene "nepoćudnima".

Zasad se vrhuška Crkve u Poljskoj nije oglasila, ali neće moći ostati bez komentara na jedan ovakav čin, pomalo bizaran u 21. stoljeću.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!