Novosti / Zanimljivosti

Najluksuznija u Hrvatskoj

Rovinjska luka cilja na goste visoke klase i luksuz! Jahte od 100 metara i jednodnevni vez za 25 tisuća kuna

Nakon dvije godine radova, Rovinj će napokon dobiti marinu koja će primati manje brodova nego stara

U Rovinju se danas otvara najmodernija i najluskuznija ACI-jeva marina na Jadranu. Može primati jahte do sto metara dužine, naravno uz prigodnu cijenu veza od 25.000 kuna dnevno. A odmah pored nje, uskoro se otvara i  novi, grandiozni jednako luksuzni hotel Park. 

Od danas će u Rovinju biti dostupna najluksuznija marina u Hrvatskoj. Tu će se moći privezati jahte od 100 metara, a jednodnevni vez koštati će 25 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon dvije godine radova, Rovinj će napokon dobiti marinu. I to novu koja će primati manje brodova nego stara. Ali za to postoji dobar razlog.

"Činjenica je da brod od 12 metara prije 20 godina bio jedan od najvećih brodova u marini, danas su brodovi od 12 metara jedan standarndi prosjek", rekao je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI. 

High class gosti i luksuz

Od sada, rovinjska luka cilja na high class goste i luksuz. Imaju mjesta za 200 brodova dugih do 100 metara. Na to su puno potrošili - 150 milijuna kuna, ali cijene su takve da će se investicija brzo vratiti. 

"S obzirom da je prosječna dužina 17 metara, dnevni vez za takav brod je od 1300 u predsezoni do 1700 kuna. A kada govorimo o godisnjem vezu, govorimo o 95 000 kuna", pojašnjava predsjednik Uprave ACI.

U luksuznoj marini prije svih drugih parkirala je jedna barka od 19 metara. 
Prije nekoliko dana je prodana, ali i mi smo, makar na pola sata živjeli kao bogati Mađar koji ju je kupio.

"Radi se o Apsolutu, brod je 19 metara dug i košta 2 milijuna eura", rekla nam je Selma Čakar.

Vezovi već rezervirani

Marina se otvara danas, a mnogi su vezovi već rezervirani. Gostiju s dubokim džepom ovog ljeta u Rovinju neće nedostajati. A odmah uz novu marinu izgađen je i najluksuzniji hotel u ovom dijelu europe. Noćenje u hotelu park ide od 4000 pa skroz do vrtoglavih 13 tisuća kuna. 

Ali to su cijene u predsezoni. Ako želite tamo prespavati u kolovozu, cijena ide i do 39 tisuća kuna. Ovogodišnja najveća investicija u turizam sa 600 milijuna kuna gleda na Rovinj i privlači goste od prvog dana.

Već su i najveće filmske zvijezde prespavale u hotelu, možda zbog spa centra na gotovo 4000 četvornih metara ili zbog privatnog jacuzzija i vlastitog vrta. 

Duga sezona

Sezona ovdje počinje prije Uskrsa i traje do Božića. U grad od 14 000 stanovnika, 
samo je za Usrks već stiglo 26 000 novih. I to nije uvijek najljepše, priznaje gradonačelnik.

"Očito nešto ovdje ima čarobno ako svake godine raste taj broj za 10 posto.
Pa gledajte, svake godine sve veći broj turista, to vam i nije tako pozitivno. Treba paziti na održivost i da komunalna infrastruktura to podnese. Da se ne dogodi da oni bježe iz grada zbog takvog pritiska", govori Marko Paliaga, gradonačelnik Rovinja. 

Jer sezona ovdje počinje najranije, traje najdulje - a po broju gostiju ROvinj rekorde ruši svake godine. 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!