Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Ide li u utrku za Pantovčak?

Škoro odgovorio predsjednici: 'Nije mi zasmetao komentar, nakon toga sam postao pravi pjevač'

Uoči koncerta Miroslav Škoro gostovao je u izravnom prijenosu u emisiji RTL Danas

U tijeku su posljednje pripreme za koncert Miroslava Škore u povodu Dana grada Zagreba i Dana branitelja grada Zagreba kraj fontana na Sveučilišnim poljanama.

Uz Miroslava Škoru na velikom kocnertu nastupit će i Zagrebačka filharmonija, akademski zbor Ivan Goran Kovačić te tisuću tamburaša iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uoči koncerta koji počinje u 21 sat, Miroslav Škoro gostovao je u izravnom prijenosu u emisiji RTL Danas.  

Na pitanje je li ovo početak njegove predsjedničke kampanje, Škoro se našalio pa potvrdno odgovorio. 

"Da. Ja sam i ovo lijepo vrijeme osigurao, ja sam točno prije šest mjeseci sve znao i tako sam lukavo to sve smislio da me više nitko ne može uhvatiti ni za glavu ni za rep", našalio se kantautor iz Višnjevca.  

Kazao je kako je iznimno ponosan što pjesma koju je napisao prije 30 godina još i danas živi te kako mu je čast održati koncert u povodu Dana branitelja i Dana grada Zagreba. 

"Da biste napravili koncert s Fiharomonijom, sa zborom i s toliko izvođača, trebalo je napraviti jako puno aranžmana, jako puno posla koji naoko izgleda jednostavno, no on je vrlo složen. Uz to, nije nas ni vrijeme pratilo", kazao je Škoro. 

Na pitanje hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima, nije želio odgovoriti, kratko je kazao kako zahvaljuje svima koji su glasovali u anketama i dali mu povjerenje. 

"To nije na meni da previše razmišljam, to što bi građani mene željeli za predsjednika moraju analizirati oni koji u tome vide problem. Meni je to i dalje simpatično i hvala svima na podršci. Što će biti dalje, treba pitati dragog Boga", rekao je.

Prije nekoliko dana u Lisinskom Škoro je izveo kultnu "Ne dirajte mi ravnicu", na koju nije ostala imuna ni predsjednica koja je bila u publici. Kratko je poručila kako je Miroslav Škoro "dobar pjevač". Škoro o tome kaže: "Dobro. I to je lijep kompliment. Dobiti od predsjednice da si dobar pjevač je dobro. Ja sam zapravo postao pjevač kad sam se kandidirao za gradonačelnika Osijeka. Znate, svakom kandidatu, čovjeku koji pliva u politici, u uvjetima u kojima živimo, treba naći neku zamjerku. Najveća zamjerka koja se meni može naći je da sam pjevač. Toliko o hrvatskoj umjetnosti i kulturi. Ja smatram da je biti pjevač jednako vrijedno kao i biti vodoinstalater pa i novinar, političar... Zašto bi nešto bilo ekskluzivno za neke ljude? Po čemu su oni bolji od nas? Nije mi zasmetao njezin komentar. Nakon toga sam postao pjevač. Do tad sam se trudio", poručio je Škoro. 

Kad smo ga ponovno pitali hoće li u utrku za Pantovčak, odgovorio je: "Ja sam preodgovoran čovjek da bih se samo tako s time mogao igrati. Nemam odgovor na to pitanje. Mislim da je cijela situacija ovakva kakva je jer se ljudi bave neodgovorno poslovima".

"Imate jednu izreku koju je rekao Charles de Gaulle: 'Politika je preozbiljna stvar da bi se njome bavili političari'. Zašto je on to rekao? Najbolje je ići u Francusku po taj odgovor", poručio je Škoro koji će se u 21 sat s tisuću tamburaša popeti na pozornicu i zapjevati 'Ne dirajte mi ravnicu'.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!