Novosti / Zanimljivosti

PRAVA ŠKOLA ZA ŽIVOT

Učiteljica oduševila domaćom zadaćom za ljetne praznike: I djeca i roditelji dirnuti 'slatkim obavezama'

Učiteljica oduševila domaćom zadaćom za ljetne praznike: I djeca i roditelji dirnuti 'slatkim obavezama'
Thinkstock/Arhiva

Ljeto, dakle praznici i domaća zadaća u istoj rečenici uglavnom idu ako je riječ o nekom popravnom ispitu ili jesenskim rokovima

Da je moguće i drugačije, pokazuje primjer jedne učiteljice iz Bosne i Hercegovine, koja je oduševila ne samo djecu, nego i roditelje i korisnike na društvenim mrežama popisom zadataka za koje smatra da bi ih tijekom ljetnih praznika trebali odraditi njezini učenici iz OŠ Kalesija.

Njezina je zadaća zapalila internet nakon što je popis zadataka završio na društvenim mrežama uz brojne komentare da je odabirom zadaće pokazala kako joj je, osim dobrih ocjena njenih učenika i učenica, važno i njihovo mentalno zdravlje te da vodi računa da se razviju u sretne i zdrave mlade ljude.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(Facebook / Screenshot)

Iako je učiteljica Selma Hasanović Mešić otkrila da ona nije originalna autorica cijelog popisa, već je samo prilagodila ono što je našla na internetu, njezin popis mnoge je duboko dirnuo.

''Ovu domaću zadaću, koja kruži internetom, sam ja zadala svojim učenicima (jer sam smatrala, poznavajući ih, da im takva zadaća treba). Zadatke za domaću zadaću sam našla na internetu i malo prilagodila uzrastu svojih učenika. Ovo nije trebalo biti javno i inovativno, niti je trebalo zauzimati medijski prostor. Zadaću sam zadala svojim učenicima isključivo jer sam mislila da je to SAMO domaća zadaća i ništa više'', kazala je Večernjem listu učiteljica Selma Hasanović Mešić.

''Međutim, kad sam vidjela da su roditelji oduševljeni, onako, usputno, kao i mnoge stvari, list koji sam otkucala, isprintala i podijelila učenicima, fotografirala sam i postavila na svoj Facebook profil'', dodala je Selma, a mnogi odrasli kazali su da bi i sami trebali dobiti ovakvu domaću zadaću te da bi je sa zadovoljstvom ispunili.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!