Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

KAO CONCEPT MODELI?

Automobilski div 'kopirao' Matu Rimca: Pogledajte njegov futuristički električni automobil

Automobilski div 'kopirao' Matu Rimca: Pogledajte njegov futuristički električni automobil
Pixsell, Bentley

Za proslavu stotog rođendana, luksuzni proizvođač predstavio je vozilo koje oduzima dah

Bentley i Rimac

Prestižni Bentley slavi stotinu godina postojanja, a za tu je prigodu odlučio predstaviti konceptualni automobil koji ujedinjuje prošlost i budućnost kompanije. Samo, ideja za kojom je išao Bentley uvelike podsjeća na viziju koju je Mate Rimac imao još 2011., kad je predstavio Concept One.

Naravno, model EXP 100 GT teško se može nazvati kopijom jer Bentley ima cijeli niz dizajnera i stručnjaka na svojoj strani, no čini se kao da je barem malo idejno pomogao jedan od najuspješnijih Hrvata.

Jer, Bentley je predstavio potpuno električni automobil koji bi trebao biti u pogonu 2035. godine. Dug je 5,8 metara, ima dvoja vrata, sposobnosti vožnje bez vozača, a i izgledom podsjeća, barem u nekim segmentima, na Rimčeve kreacije. Također, riječ je o luksuznom vozilu koje će željeti oni najbogatiji. Ali, za Bentley i njegova vozila, to je ionako uobičajeno.

Prednji dio vozila prepoznatljiv je, baš Bentley. Unutrašnjost je pak specifična jer spaja cijelu stoljetnu povijest kompanije pa čak ima i drvene dodatke na sjedalima i rubovima, što izgleda fascinantno. Kao što je fascinantna činjenica da je 87 posto vozila koje je Bentley proizveo tijekom sto godina i danas u voznom stanju.

A je li dojam da jedna tako velika kompanija kao Bentley uistinu inspiraciju vuče iz Rimac Automobila, odlučite sami na temelju fotografija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!