Novosti / Zanimljivosti

ZABRINJAVAJUĆI UVJETI KORIŠTENJA

Na Facebooku ste se 'postarali'? 'Besplatno ste dali podatke Rusima. Možete završiti i na plakatu!'

Na Facebooku ste se 'postarali'? 'Besplatno ste dali podatke Rusima. Možete završiti i na plakatu!'
PIXSELL, Screenshot: FaceApp

Iako se zabava čini potpuno bezazlenom, odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein na Twitteru je upozorila na sporne uvjete korištenja

Posljednjih dana sigurno ste na Facebooku, Instagramu i Twitteru vidjeli mnogo svojih prijatelja, poznanika, ali i slavnih osoba na način kako ih niste nikada vidjeli - bitno starijima. 

Aplikacija Face App pokrenula je novi viralni trend na internetu te vas poziva da putem "umjetne inteligencije transformirate svoje lice pomoću samo jednog klika". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANI ČLANCI

Vaši podaci mogu završiti u Rusiji

Iako se zabava čini potpuno bezazlenom, odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein, na Twitteru je upozorila na sporne uvjete korištenja koji Face Appu daju "stalnu, neopozivu, besplatnu i na razini svijeta" dozvolu za "korištenje, reprodukciju, modificiranje, adaptiranje objavu, prevođenje i stvaranje drugih dijela" od vašeg sadržaja.

"Ako koristite Face App dali ste im dozvolu da koriste vaše fotografije i ime za bilo koju svrhu, uključujući i komercijalne svrhe (na primjer, na plakatu ili u internetskom oglasu", napisala je odvjetnica na Twitteru. 

Otkrila je i da iza aplikacije Face App stoji tvrtka iz Rusije. "Piše da vaše podatke mogu preseliti na svaku lokaciju gdje imaju svoju podružnicu. Što znači u Rusiju", napisala je Elizabeth Potts Weinstein.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!