Novosti / Zanimljivosti

NOVI ZAKON

Njemice slave, napokon se staje na kraj perverznjacima: Prijeti im i do dvije godine zatvora!

Njemice slave, napokon se staje na kraj perverznjacima: Prijeti im i do dvije godine zatvora!
Pixabay

Online peticiju dviju djevojaka koje su kao žrtve "upskirtinga" tražila strože kažnjavanje, u međuvremenu je potpisalo preko 90.000 građana

Njemačka planira zakonski zabraniti tajno fotografiranje intimnih dijelova tijela, tzv. "upskirting", najavila je njemačka ministrica pravosuđa Christine Lambrecht.

"Mi govorimo o odvratnim povredama intimne sfere koje trebaju biti kazneno gonjene", rekla je Lambrecht (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) u Bundestagu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Praksa "upskirtinga" tj. tajnog fotografiranja intimnih dijelova tijela ispod suknje ili haljine se trenutno tretira kao prekršajno, a ne kazneno djelo.

"To nije dovoljno kako bi se aktivno zaštitilo pogođene i počiniteljima jasno dalo do znanja da je takva vrsta ponašanja u potpunosti neprihvatljiva", rekla je ministrica pravosuđa.

Zakonska inicijativa predviđa svrstavanje "upskirtinga" pod kaznena djela seksualnog uznemiravanja za što je predviđena zatvorska kazna do dvije godine.

Kazneno će biti gonjeni i oni koji ove fotografije ili snimke ustupe trećima preko interneta bez obzira na to radi li se o autorima ili ne.

Peter Biesenbach, ministar pravosuđa Sjeverne Rajne - Vestfalije, jedne od saveznih pokrajina koje su pokrenule inicijativu za zakonsku promjenu kada je u pitanju "upskirting", zatražio je nedvosmisleno tretiranje ovog djela.

"Upskirting" je uvijek ponižavajući i povređujući napad na privatnost", rekao je Biesenbach tijekom rasprave u Bundestagu.

Online peticiju dviju djevojaka koje su kao žrtve "upskirtinga" tražila strože kažnjavanje, u međuvremenu je potpisalo preko 90.000 građana.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!