Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

ostavio novčanik na autu

Novac letio cestom: 'Od 4-5 tisuća kuna ostalo mi je 100. Pozivam one koji su uzeli novac da mi ga vrate'

Novac letio cestom: 'Od 4-5 tisuća kuna ostalo mi je 100. Pozivam one koji su uzeli novac da mi ga vrate'
Screenshot Facebook

Vlasnik novčanika Ivica Ivec razmišlja da sve prijavi policiji. Snimka onih koji su uzimali novac postoji

Novčanice koje su se u petak razletjele po Branimirovoj ulici u Zagrebu izazvale su kaos i pomamu vozača koji su doslovce nasred ceste zaustavljali automobile i trčali za novcem. Koji nije njihov.  

Pripadao je Ivici Ivecu, obrtniku iz Zagreba kojemu je to bio pravi petak 13. jer je novčanik s nekoliko tisuća kuna u žurbi ostavio na krovu auta. Ostalo je zabilježeno na snimci koju je napravio odvjetnik koji se našao na mjestu događaja, a na kojoj se vidi kako ljudi mahnito skupljaju novac po cesti.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Iza 14 sati sam dobio poziv od, tada meni još nepoznatog, Tomislava Zorića. Rekao mi je da je pronašao moj novčanik na Branimirovoj. Ja sam u tom trenutku bio udaljen par stotina metara ili minutu autom prema gradu. Lako se moglo doći do mene jer su dokumenti ostali u novčaniku, kartice, i karte za Dinamovu utakmicu", ispričao je za Vijesti.hr Ivica Ivec kojemu se do danas nitko od osoba koje su uzele novac nije javio. 

No, dobio je mnoge pozive poznanika koji ga nagovaraju kao i prijatelji i obitelj da sve prijavi policiji jer "poštenjake" koji su uzeli njegov novac, s obzirom da postoji snimka, ne bi trebalo biti teško pronaći.

"Vidi se telefonski broj na crvenom kombiju, na drugom autu tablice i slično. Ozbiljno razmišljam da sve prijavim policiji, no još ću malo pričekati, možda se netko danas javi", kaže Ivec koji je sretan da mu je spašen novčanik i - karte za utakmicu Dinama. 

Koliko je točno novca imao u novčaniku, nije siguran, no procjenjuje da je bilo između četiri i pet tisuća kuna, a ostalo je svega 100 kuna. 

"Moja priroda posla je takva da uvijek moram imati keš sa sobom. Kažu i da se greške skupo plaćaju, pa je to valjda eto i moj slučaj", zaključuje Ivec sa smješkom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!