Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

GOSTovao U DIREKTU

Autor pjesme za koju je predsjednica rekla da se nije smjela pjevati: '70-ih je znalo biti zabrana...'

Autor pjesme za koju je predsjednica rekla da se nije smjela pjevati: '70-ih je znalo biti zabrana...'
RTL

Kvartet Gubec velikim koncertom u dvorani Vatroslav Lisinski 6. listopada slavi 15 godina postojanja

Puno se u medijima priča i o dalmatinskim klapama i o slavonskom bećarcu, ali ne i o zagorskim popevkama.

Osim prošlog vikenda, kada se na 54. festivalu kajkavskih popevki pojavila predsjednica, i rekla da se pjesmu 'Pod brajde' u prošlim vremenima nije smjelo ni spominjati ni izvoditi. Ta nas je njena izjava opet malo nasmijala jer je pjesma "Pod brajde" nastala 1999. godine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANI ČLANCI

Popularnu popevku je napisao Rajko Suhodolčan, danas član Kvarteta Gubec, inače velikog promotora zagorske pjesme. Oni velikim koncertom u dvorani Vatroslav Lisinski 6. listopada slave 15 godina postojanja.

U tih 15 godina izdali su četiri albuma i osvojili dva Porina. Za najbolji album folklorne glazbe i upravo za pjesmu "Pod Brajde". Kvartet Gubec želi da se za njih i za Zagorje čuje i izvan Zagorja pa koncerte održavaju diljem Hrvatske pa čak i u BIH. Na spomenutom festivalu Kajkavskih popevki publiku su oduševili svojim zadnjim hitom 'Ni Zagorje malo'. 

'Vice Vukov je bio zabranjen pjevač'

Gostujući u RTL Direktu Suhodolčan je komentirao izjavu predsjednice Grabar-Kitarović koja, naravno, nije znala da je pjesma nastala 1999. godine, nego je mislila na vremena prije 1990. i jugoslavenski režim.

"70-ih godina je znalo biti zabrana. Vice Vukov je pjevao na Krapinskom festivalu, a on je tada jedno vrijeme bio zabranjen pjevač. On je pjevao 'Dobro mi došel prijatelj' i 'Suzu za zagorske brege'", rekao je Suhodolčan. 

Cijelo njegovo i gostovanje Kvarteta Gubec u Direktu pogledajte u nastavku: 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!